Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spørs om jeg hadde hengt med selv uten sykdommen

Alexander Kristoff hadde ikke beina til å henge med de beste i Flandern rundt.

FORNØYD: Han håpet på pallen, men Alexander Kristoff mener at laget syklet det beste løpet de kunne, men at verken han eller hjelperne var gode nok. Foto: Kjetil R. Anda (procycling.no)
FORNØYD: Han håpet på pallen, men Alexander Kristoff mener at laget syklet det beste løpet de kunne, men at verken han eller hjelperne var gode nok. Foto: Kjetil R. Anda (procycling.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OUDENAARDE (procycling.no): Med hodet hengende over armene som støttes av styret på sykkelen, og med en åpnet colaboks i hånden, puster Alexander Kristoff tungt ut etter spurten som sikret han fjerdeplass i Flandern rundt - hans fjerde topp fem-plassering i rittet på fire år.

Selv om den berømte pallen røk for 28-åringen, velger han å si seg fornøyd.

- Jeg må si det er godkjent. Jeg kan ikke være misfornøyd, selv om jeg håpet på pallen. Det var ikke langt unna, oppsummerer Kristoff overfor procycling.no.

Dårligere selvtillit
I fjor kom nordmannen som storfavoritt til løpet etter å ha herjet i ukene før. I år har det buttet litt mer i mot for Katusha-rytteren, som innrømmer at selvtilliten ikke har kunne måle seg med fjorårets tidspunkt.

- Jeg visste det kom til å bli tungt i dag. Jeg synes nivået på de andre har vært veldig høyt. Forrige uke hadde jeg ikke sjanse til å følge, selv om jeg var syk. Jeg så også at Edvald, som jeg ofte er jevn med, ikke hadde sjanse. Så jeg skjønte at nivået var litt høyere i år enn i fjor.

Allerede før start dysset nordmannen ned forventningene til seg selv. På scenen under innskrivingen i Brugge søndag formiddag, sperret speaker øynene opp da Kristoff «bare håpet» at han skulle klare å følge de beste. Med et smil viste Kristoff til sykdommen som har preget han den siste uken.

På målstreken i Oudenaarde må Kristoff svare på hva det er som gjør at han ikke klarer å følge de beste når det drar seg til.

- Jeg vet ikke. Jeg har følt meg litt sterkere før sykdommen. Det satt meg litt tilbake, men det spørs om jeg hadde hengt med selv om jeg hadde hatt en perfekt oppladning.

- Kunne ikke gjort det bedre
Kristoff måtte klare seg uten både Luca Paolini og Sven Erik Bystrøm, som var med på vinnerlaget i fjor. I år var imidlertid danske Michael Mørkøv på Kristoffs flandernlag, en rytter nordmannen har rost en rekke ganger for sine egenskaper i klassikerne.

- Jeg kan godt skjønne at Alexander hadde dårligere selvtillit i år kontra i fjor. Men det er likevel helt naturlig når du kommer fra en slik oppladning som han hadde. Tatt i betraktning av det, er fjerdeplass veldig flott, sier Mørkøv til procycling.no.

Dansken satt ikke med i gruppen til Kristoff som jaget Fabian Cancellara, Sep Vanmarcke og Peter Sagan med ti kilometer igjen.

- Der skulle jeg gjerne vært. Vi kunne kanskje kjørt dem inn da, selv om det så ekstremt vanskelig ut, sier Mørkøv, som hyller prestasjonen til vinner Sagan.

NUMMER FIRE: Alexander Kristoff spurtet inn til fjerdeplass i Flandern rundt, 49 sekunder bak Peter Sagan. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
NUMMER FIRE: Alexander Kristoff spurtet inn til fjerdeplass i Flandern rundt, 49 sekunder bak Peter Sagan. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

- Han var rett og slett i en klasse for seg selv.

- Dere kunne ikke gjort noe annerledes?

- Nei, vi kunne ikke gjort det bedre. Vi kjører et supert løp, sitter fremme på alle de riktige stedene og Alexander leverer et sterkt resultat til slutt.

Selv roser Kristoff sitt eget lag. Han mener imidlertid at gruppen han satt i under finalen, burde jobbet bedre på flatene for å kjøre inn de tre foran.

- Vi var ti mann i den gruppen, og burde kanskje kjørt dem inn, spekulerer Kristoff, som selv tok føringer uten å ha mye å stille opp med.

Les også: Sagan med mesterlig soloseier i Flandern rundt

Positivt inn mot Roubaix
Nå går imidlertid Kristoff for seier i Schelderprijs på onsdag hvor han også vant i fjor. På tradisjonelt vis lader nordmannen opp til Paris-Roubaix som sykles søndag.

Kristoff gjentar som flere ganger tidligere at han trives bedre i Flandern enn i klassikernes dronning i Nord-Frankrike.

- Jeg liker egentlig ikke brostein, smiler han til lett latter blant journalistene.

Han er likevel lagets soleklare kaptein.

- Det han gjør i dag viser at han utvilsomt har noe å stille opp med i Frankrike. Dette gir optimisme, forteller Mørkøv.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

FIKK RETT: På scenen i Brugge var det god stemning og på spørsmål fra speaker om hvem som kom til å vinne, pekte Alexander Kristoff på Peter Sagan. Nordmannen fikk rett. Foto: Kjetil R. Anda (procycling.no)
FIKK RETT: På scenen i Brugge var det god stemning og på spørsmål fra speaker om hvem som kom til å vinne, pekte Alexander Kristoff på Peter Sagan. Nordmannen fikk rett. Foto: Kjetil R. Anda (procycling.no) Vis mer