MANGE SPØRSMÅL: Isobel Pooley tangerte i starten av juli den britiske rekorden - og skaffet seg en billett til Beijing. Foto: NTB Scanpix
MANGE SPØRSMÅL: Isobel Pooley tangerte i starten av juli den britiske rekorden - og skaffet seg en billett til Beijing. Foto: NTB ScanpixVis mer

Spørsmålet 192 cm høye Isobel er lei: - Hvordan skal du noen gang klare å finne deg en kjæreste?

Kunne drept for en annen høyde, innrømmer 22-åringen.

(Dagbladet): Høydehopper Isobel Pooley sliter ikke med at folk spør om hun er overvektig.

Og det er ikke nødvendigvis hvor høyt hun hopper folk er interessert i å snakke om, men heller hvor høy 22-åringen selv er - det til tross for at hun er to centimeter lavere enn høydedronninga Blanka Vlasic.

- Jeg er ikke døv Men når man er kvinne og 1,92 meter høy, så blir det visking og tisking, har hovedpersonen selv bitt seg merke i.

- Folk banner og sier "Hun er jo kjempehøy, har du sett hun jenta der?". Da har jeg lyst til å snu meg og si "Jeg er ikke døv altså", forteller Isobel Pooley til BBC.

- Det er en del av hverdagen min at folk spør om hvor høy jeg er, sier 22-åringen videre.

Med resultater som viser at hun kan hevde seg både i VM i Bejing i august og neste års OL i Rio, må den 192 centimeter tåle at oppmerksomheten rundt hennes egen person vokser.

Om å få seg date I starten av juli tangerte hun den britiske rekorden i høyde på 1,97 meter, og ble britisk mester - og sikret seg en flybillett til Beijing. I mai tok hun en tredjeplass under Diomand League-stevnet i Doha, og hun har en sølvmedalje fra fjorårets Commonwealth Games.

Blant spørsmålene 22-åringen må svare på, er hvordan en kvinne som er så høy som hun skal greie å få seg en date.

- Jeg hater når folk sier "hvordan skal du noen gang klare å finne deg en kjæreste?", og da påstår at han må være høyere. Hvorfor er det at vi tenker at en fyr må være høy? Det finnes da høye kvinner som er sammen med lave menn, sier Pooley.

Kroppsfokuset i idretten kunne 22-åringen vært foruten.

- For meg handler det ikke om å se tynn ut, det handler om å hoppe høyt. Hvis jeg noengang kommer dit hen at jeg er ekstremt lett og ikke frisk, så er ikke det en positiv situasjon. For meg handler det om å være den beste idrettsutøveren jeg kan være.

Overfor BBC avslører 22-åringen at det er særlig én utøver hun ser opp til.

SØLV: I fjor tok 22-åringen sølv under Commonwealth Games. Nå satser hun mot Rio. Foto: NTB Scanpix
SØLV: I fjor tok 22-åringen sølv under Commonwealth Games. Nå satser hun mot Rio. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg koser meg virkelig med å se Serena Williams spille tennis, for hun er som en gudinne i sin egen kropp. Hun er stor hvis man sammenligner med en gjennomsnittskvinne, men det er jo ingen som ikke synes hun er vakker for det.

Lørdag vant den amerikanske tennisspilleren Wimbledon-finalen. Da en tilfeldig person på Twitter kritiserte Williams sitt utseende, tente forfatter J.K Rowling på alle pluggene.

- Kunne drept for en annen høyde 1,92 meter er høyt, til og med for å være en høydehopper, skriver BBC. Isobel Pooley innrømmer at hun ønsket hun var lavere da hun voks opp, men at hun med årene har lært seg å like sin egen kropp.

- Da jeg vokste opp kunne jeg ha drept for å få lov å være 160 centimer istedet for 192 centimeter. Men nå vil ville jeg ikke hatt en annen høyde for alt i verden.

- Idretten hjelper veldig mye, for plutselig ble det en fordel å være høy, siden det viste seg å være positivt for karrieren, sier 22-åringen.

Nå ser Pooley fram til å gjøre sitt beste i Beijing - og i Rio - som er det store målet.

- Jeg mener det er realistisk at jeg kan komme meg til finalen i Beijing. Og det å være blant finalistene i OL neste år, som 23-åring, ville vært en stor milepæl for meg. 

192 CM: Høyden har alltid skaffet Pooley oppmerksomhet. Foto: Action Images / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
192 CM: Høyden har alltid skaffet Pooley oppmerksomhet. Foto: Action Images / Jason Cairnduff / NTB Scanpix Vis mer