Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Spørsmålet er jo hvor mange sjanser han får om han fortsetter å takke nei

Premier League-toget kan gå for Solskjær.

RÅD TIL NEI?: Ole Gunnar Solskjær virker å være øverst på ønskelista til Cardiff, men rapporter tilsier i dag at han ikke vil ta jobben. Petter Myhre er usikker på hvor lenge han kan fortsette å takke nei før tilbudene slutter å komme. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
RÅD TIL NEI?: Ole Gunnar Solskjær virker å være øverst på ønskelista til Cardiff, men rapporter tilsier i dag at han ikke vil ta jobben. Petter Myhre er usikker på hvor lenge han kan fortsette å takke nei før tilbudene slutter å komme. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er et hett navn i England om dagen, og Molde-manageren har vært knyttet til nærmest samtlige ledige trenerjobber det siste året.

Siste lag ut er Cardiff, og selv om engelske medier hevder at Solskjær har slått fra seg tanken, skjønner TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre at det er et fristende tilbud.

- Det er klart jeg skjønner at det er fristende å trene en Premier League-klubb. Cardiff har bra trøkk på hjemmekampene sine, de har bra fans og det er muligheter der for å få til ting med en fersk klubb, sier han til Dagbladet.

Ankepunkt Likevel, det er et ankepunkt. Cardiffs forrige trener Malky Mackay fikk avskjed på grått papir etter en alt annet enn ryddig prosess hvor klubbens eier, Vincent Tan, var meget involvert. Myhre tror Solskjær vil tenke seg om i alle fall to ganger før han eventuelt takker ja.

- Det er noe rart med hvordan den klubben drives. Han Tan er kapabel til å gjøre mye rart. Han har ikke forstått en del av fotballens grunnideer. Så lenge han er eier der blir jeg veldig overrasket om Ole Gunnar takker ja, sier han.

Det florerer av historier rundt Tan om dagen, og det siste er at milliardæren fra Malaysia skal ha gjort det klart at alle nyervervelser skal ha tallet 8 i sin fødselsdato. Dette etter at han buet sine egne spillere av banen etter 2-2 mot Sunderland på lørdag.

HAN TAN: - Det er noe rart med hvordan den klubben drives. Han Tan er kapabel til å gjøre mye rart. Han har ikke forstått en del av fotballens grunnideer. Så lenge han er eier der blir jeg veldig overrasket om Ole Gunnar takker ja, sier Myhre. Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet
HAN TAN: - Det er noe rart med hvordan den klubben drives. Han Tan er kapabel til å gjøre mye rart. Han har ikke forstått en del av fotballens grunnideer. Så lenge han er eier der blir jeg veldig overrasket om Ole Gunnar takker ja, sier Myhre. Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet Vis mer

- Er halvparten av disse ryktene sanne, så er dette en eier som ikke har skjønt hva det dreier seg om. Da hjelper det ikke uansett hvor mye penger du har, sier Myhre.

Flere interessante klubber Selv om det mest fornuftige kanskje ville vært å melde avbud, har TV 2-eksperten full forståelse for at det kan være vanskelig å takke nei.

- Spørsmålet er jo hvor mange sjanser han får om han fortsetter å takke nei. Kanskje er dette muligheten han får. Samtidig vil det være veldig dumt å brenne alle broer ved å ta over en klubb hvor sjansene er store for å mislykkes.

I fjor var Solskjær veldig nær å bli ansatt som ny manager i Aston Villa etter at Alex McLeish gikk av, og med René Meulensteen i Fulham er det også en klubb han har sterke relasjoner til. Myhre sier at det er flere muligheter her.

- Det er flere av klubbene på nedre halvdel som er veldig interessante. Han har et bra navn i England og vil bestandig bli nevnt i disse sammenhengene. Likevel, man skal ta spekulasjonene med en klype salt, sier han.

- Han har lyst Samtidig som spekulasjonene raser på fotballøya, sitter Solskjær på gjerdet her hjemme med tanke på ny Molde-kontrakt. Myhre tror 40-åringen har lyst til å prøve seg i England.

- Selvfølgelig har han lyst, men det er ikke bare han som skal ta den beslutningen. Det er en familie med i bildet også, og som jeg forstår det var det det som stoppet en overgang forrige gang. Men at han rent personlig har lyst, det er det ingen tvil om.

TYPE: Det florerer av historier rundt Tan om dagen, og det siste er at milliardæren fra Malaysia skal ha gjort det klart at alle nyervervelser skal ha tallet 8 i sin fødselsdato. Her er han sammen med Sir Alex Ferguson da Manchester United gjestet Cardiff i november. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
TYPE: Det florerer av historier rundt Tan om dagen, og det siste er at milliardæren fra Malaysia skal ha gjort det klart at alle nyervervelser skal ha tallet 8 i sin fødselsdato. Her er han sammen med Sir Alex Ferguson da Manchester United gjestet Cardiff i november. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

Han tror derimot ikke det byr på problemer for Molde-spillerne at trenersituasjonen er uavklart drøye to uker før de møtes til samling.

- Så lenge han har kontrakt med Molde, så forholder hele trenerteamet og spillerne seg til det. De planlegger for å være der, så det tror jeg ikke har så mye å si. Det ville vært annerledes om noe hadde skjedd i slutten av mars, men jeg tror det kommer til å skje noe nå eller eventuelt til sommeren, sier Myhre.

Molde-ledelsen ved Øystein Neerland sier til Dagbladet i kveld at det ikke er noe nytt rundt forhandlingene om ny kontrakt for Solskjær i Molde.

VIL UT: Samtidig som spekulasjonene raser på fotballøya, sitter Solskjær på gjerdet her hjemme med tanke på ny Molde-kontrakt. Myhre tror 40-åringen har lyst til å prøve seg i England. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
VIL UT: Samtidig som spekulasjonene raser på fotballøya, sitter Solskjær på gjerdet her hjemme med tanke på ny Molde-kontrakt. Myhre tror 40-åringen har lyst til å prøve seg i England. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer