- Spørsmålet er om klubben kan leve med at interessen og omdømmet tapes gradvis i uke etter uke

Lars Tjærnås stiller spørsmålstegn ved Martin Andresen.

HAR KLUBBEN TROEN PÅ ANDRESEN? Lars Tjærnås er usikker på akkurat det.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HAR KLUBBEN TROEN PÅ ANDRESEN? Lars Tjærnås er usikker på akkurat det. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Vålerenga røk på hodet ut av cupen mot førstedivisjoneslaget Sandefjord etter ekstraomganger. For et lag som også tidvis sliter i Tippeligaen var denne kampen en kamp som skulle vinnes ifølge Vålerenga-sjef Martin Andresen selv.

Etter cupfadesen har blant annet Klanen-talsmann Christian Kjellsen uttalt at Martin Andresen bør ta hatten sin og forlate sin post. Canalplus-ekspert Lars Tjærnås er ikke like bombastisk.

- Jeg vil ikke være så bombastisk på bakgrunn av én kamp, men jeg står på at Vålerenga over tid med Martin Andresen som trener har prestert under, og tidvis langt under, det de har forutsetninger for å gjøre, skriver Lars Tjærnås i en melding til Dagbladet.

Tjærnås stiller spørsmålstegn ved om Vålerenga kan leve med omdømmet som skapes ved å gå på slike smeller som hovedstadslaget gjorde i kveld. Vålerenga røk også tidlig ut av cupen i fjor mot et lag i lavere divisjoner (Kjelsås).

- Det avgjørende spørsmålet er om de rundt ham har tro på ideene Martin Andresen forsøker å selge. Det gjelder først og fremst spillerne, men også resten av de som er involvert i klubben. Og til slutt blir det et spørsmål om klubben kan leve med at interessen og omdømmet tapes gradvis i uke etter uke.

Lars Tjærnås har tidligere sagt at Andresen har et større ansvar for resultatene enn mange av sine kolleger i Tippeligaen.

- Fordi han har hatt mange roller og store fullmakter over lang tid. Martin har fått meget frie tøyle til å forme klubb og lag. Selv om Vålerenga også i hans tid har solgt spillere, har han største del av tiden vært en privilegert trener etter norske forhold, poengterer han.