- Spørsmålet er om kneet hans er godt nok til å yte maksimalt

Knetrøbbel for «Jays» før seks konkurranser på fire dager i EM.

KNETRØBBEL: Jaysuma Saidy Ndure har en betennelse i en slimpose i kneet. Nå venter en tøff uke med seks konkurranser på fire dager i EM.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KNETRØBBEL: Jaysuma Saidy Ndure har en betennelse i en slimpose i kneet. Nå venter en tøff uke med seks konkurranser på fire dager i EM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Et kranglete kne er ikke godt nytt for Jaysuma Saidy Ndure. 30-åringen står foran seks konkurranser på fire dager i EM i Zürich.

Den første konkurransen kommer allerede tirsdag. Da er det kvalifisering på 100 meter. Eventuell semifinale og finale på 100 meter skjer onsdag.

- Formen er grei. Jeg får testet meg skikkelig tirsdag. Da ser jeg hvordan jeg ligger an, sa 30-åringen da han møtte den norske pressen på løperhotellet en liten halvtime utenfor sentrum av Zürich mandag ettermiddag.

- Det er veldig mange som har løpt fort i år, og først handler det om å komme til finalen på 100 meter, sa «Jays».

- Jeg håper på det beste og at det ender med finale. Jeg tror at det kommer til å gå fort her, sa løperen som tok bronse på 100 meter under EM i Helsinki for to år siden.

Utfordringer Ndure har ikke vært på sitt beste den siste tiden. Han har også slitt med allergiproblemer.

- Jays står foran visse utfordringer. Han er veldig sprek for tiden, men spørsmålet er om det kneet hans er godt nok til at han kan yte maksimalt, sier Ndures trener Olav Magne Tveitå.

Tveitå sier at skaden på ingen måte er farlig for Ndure.

- Han er «all right». Det er ikke muskulært, men kun en betennelse i en slimpose. Han slet med det samme i januar også. Han får bare stille opp, og så får vi ta det derfra. Det meste kan skje. «Jays» er på sitt mest eksplosive på flere år, mener trener Tveitå.

Det baserer han på en spensttest, som sprinteren tok for noen dager siden.

200 meter Etter 100-meteren venter det 200 meter på nordmannen. Der er det kvalifisering og eventuell semifinale torsdag. Fredag er det finale.

«Jays» har prestert på 200 meter i Zürich tidligere. Det beste er 20,29 fra bane to. Jaysuma håper at det blir finale på 200 meter også, og at han får en bedre bane enn nummer to denne gangen. EM-banen har lange og store svinger.

(NTB)