- Spørsmålet er om Liverpool vil klare å temme Mario Balotelli

Liverpool og Milan enige om en overgangssum.

UROKRÅKE: Mario Balotelli er etter sigende så godt som klar for Liverpool. Dermed gjør en av fotballens mest kontroversielle spillere comeback i Premier League. Her har Balotelli nettopp revet av seg trøya etter å ha scoret mot Tyskland i EM i 2012. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
UROKRÅKE: Mario Balotelli er etter sigende så godt som klar for Liverpool. Dermed gjør en av fotballens mest kontroversielle spillere comeback i Premier League. Her har Balotelli nettopp revet av seg trøya etter å ha scoret mot Tyskland i EM i 2012. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYSVis mer

(Dagbladet): Han har fyrt av fyrverkeri og satt fyr på huset, han har kræsja bilen på vei til trening og havnet i slåsskamp med manageren på trening. Nå er han om kort tid tilbake i Premier League.

Urokråka Mario Balotelli (24).

Blant annet Sky Sports og Liverpool Echo melder at Liverpool og AC Milan er enige om en pris, og at kun en medisinsk sjekk og personlige betingelser gjenstår. I dag tok også Balotelli farvel med lagkameratene i AC Milan på trening.

- Tar en sjanse Mario Balotelli forlot i fjor Manchester City til fordel for hjemlandet og AC Milan. Og når Liverpool nettopp har blitt kvitt èn kontroversiell spiller i Luis Suárez, får de inn en ny i Mario Balotelli.

- Jeg mener de tar en sjanse. De tenker kanskje at han har blitt eldre, og får en frisk start, sier TV2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

KONTROVERSIELL: Liverpool er nettopp kvitt en urokråke i Luis Suarez - og henter nå en ny. Foto: REUTERS/Yves Herman
KONTROVERSIELL: Liverpool er nettopp kvitt en urokråke i Luis Suarez - og henter nå en ny. Foto: REUTERS/Yves Herman Vis mer

Brendan Rodgers har vist at han taklet Suárez-situasjonen bra, da urugayaneren alltid presterte på banen.

-Spørsmålet er om Liverpool vil klare å temme Balotelli. Suárez gjorde dumme ting, men når han var tilgjengelig på banen så ga han alltid 100 %. Balotelli var borti mye tull og pådro seg utestengelser han også, men har også hatt noen svake forestillinger der han nesten har virkert ufokusert. Det kan jo være vanskelig å takle. Det er viktig, når det kommer en type som ham at han er 100 % når det gjelder, sier Alsaker.

Skaper overskrifter Da Mario Balotelli forlot Manchester City og Premier League i fjor, og hans daværende manager Roberto Mancini mente Balotelli ble forfulgt av både motstandere, dommere og offentligheten - som Suarez.

- Hva får Premier League tilbake i Mario Balotelli?

- De får tilbake en spiller som skapte overskrifter ukentlig, enten det var at han kjørte fort, parkerte feil eller fyrte av fyrverkeri i huset sitt. Det var mye styr rundt ham. Jeg tror han vil skape overskrifter igjen og skape liv i leieren, sier Alsaker.


Liverpool mistet en spiller av utrolig kaliber da Suarez gikk til Barcelona.

- Jeg er usikker på om han vil fylle Suarez' sko, men han har noe få andre har. Kanskje vi ser et Liverpool i dag som er litt for snilt. De får nå en som er uredd, rører litt opp i det og går foran. Risikoen her er at han kan ødelegge team-spiriten, og trekke til seg et megafokus som Liverpool ikke trenger, sier Alsaker.