Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spørsmålet fikk håndball-stjerna til å bryte ut i tårer: - Jeg orker ikke

Nekter å snakke mer om alle skadene.

LEI SKADE-SNAKK:  Lærke Møller stilte i et program på dansk TV 2, og tok til tårene da hun forklarte seg om alle skadene hun har hatt i håndballkarrieren. Til slutt sa hun at hun ikke ville snakke mer om skadene som har ødelagt flere år.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LEI SKADE-SNAKK: Lærke Møller stilte i et program på dansk TV 2, og tok til tårene da hun forklarte seg om alle skadene hun har hatt i håndballkarrieren. Til slutt sa hun at hun ikke ville snakke mer om skadene som har ødelagt flere år. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Lærke Møller (27) er en av Danmarks beste håndballspillere - men skader har ødelagt flere år av karrieren hennes.

Da hun gjestet programmet Kontra hos dansk TV 2 tok hun til tårene.

Programlederen la fram en påstand: «Lærke Møller, det er hun som alltid er skadd. Hva tenker du om det?».

-  Jeg er så lei. Jeg orker ikke, sier Lærke Møller i programmet.

Tordnet Hun fortsatte:- Som jeg har sagt før: Ja, jeg har hatt noen fæle skader i karrieren. Jeg har spilt i ti år og så har jeg lyst til å si.. Prøv å undersøk litt mer rundt det, før du gir meg det stempelet, sier Møller videre.

Møller spiller i Team Tvis Holstebro, men en korsbåndskade fra september har holdt henne unna håndballbanen.

- Det er blitt skapt et bilde av at jeg er skadd hele tida. I en kamp tilbake fikk jeg litt vondt i en finger, og dagen etter snakket alle om at jeg var skadd igjen. Det blir blåst opp. Det er jeg så lei av. Når jeg er tilbake fra denne skaden (korsbåndet), så gidder jeg ikke snakke mer om det. Jeg er så lei. Til sommeren skal jeg trene med Team Esbjerg og aldri snakke mer om skader igjen, tordner Lærke Møller, som også tok til tårene underveis i sendingen.

Møller skifter klubb til Team Esbjerg i sommer. Hun er en av flere profiler som forlater Holstebro-klubben, som har slitt økonomisk. Blant annet Camilla Herrem (til HC Vardar) og landslagskeeper Silje Solberg (til Issy Paris) skal også bort.

Mistet VM Thomas Enevoldsen, kjæresten til Lærke Møller, forteller til den danske tv-kanalen:

- Jeg må prøve å få henne i godt humør. Det hun vil aller helst er å trene og spille håndball hver dag, sier Enevoldsen til kanalen.

27-åringen måtte bæres av banen etter å ha fått en vridning i kneet i eliteseriekampen mot Ringkøbing i september. En MR-undersøkelse fastslo skadens omfang, og Møller mistet både VM på hjemmebane i desember og resten av sesongen for klubblaget. Ved siden av korsbåndskaden pådro Møller seg også en leddbåndsskade i skuldra.

Gjennom de siste åra har hun også vært plaget av skader.