Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rafael Nadal raste mot journalist

Spørsmålet fikk Nadal til å rase

- Dette er «bullshit», smalt det fra Nadal da han fikk spørsmål om bryllupet sitt.

IRRITERT: Verdensener Rafael Nadal kunne ikke fatte spørsmålet journalisten stilte ham etter at han røk ut av ATP-finalen i London. Her fra pressekonferansen etter tapet. Foto: NTB/Scanpix
IRRITERT: Verdensener Rafael Nadal kunne ikke fatte spørsmålet journalisten stilte ham etter at han røk ut av ATP-finalen i London. Her fra pressekonferansen etter tapet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Tennisstjernen Rafael Nadal er vanligvis en av de mer sindige utøverne tennissirkuset. Men denne uka gikk spanjolen på et overraskende tap mot tyskeren Alexander Zverev, som vant sin første ATP-turnering tidligere i år, under et møte i sammenheng med ATP-finalen 2019.

Nadal har aldri vunnet turneringa som går over flere storbyer i Europa, og som er avslutninga på tennissesongen.

Tapet var 33-åringens første kamp etter at han slet med magesår tidligere i høst.

Ute på banen endte kampen med 6-2 6-4 med to strake sett til russeren, men det var det som skjedde i etterkant som har fått størst oppmerksomhet.

Raste mot journalist

På pressekonferansen fikk Nadal nemlig et spørsmål som fikk ham til å rase. Det som skal være en italiensk journalist spurte verdenseneren om hans nylige bryllup med sin ungdomskjæreste Mery Perello påvirket prestasjonen hans.

Da sperret grusspesialisten opp øynene, og svarte følgende:

- Seriøst, spør du virkelig om dette? Er dette et seriøst spørsmål eller er det tull, svarte Nadal med en stram mine.

Etter å ha tatt en lengre pause, fortsatte han:

- Det er en stor overraskelse at du stiller meg dette spørsmålet. Jeg har vært sammen med den samme jenta i 15 år, hvor jeg har hatt et stabilt og normalt liv. Det utgjør ingen forskjell om man setter en ring på fingeren eller ikke, raste han.

Han var tydelig irritert på journalisten, og ville heller ikke ta flere spørsmål på engelsk.

- Vi går over til spansk, for dette er «bullshit». Takk skal du ha, smalt det fra en av de største legendene innenfor idretten noensinne.

Ruud på Nadals akademi

De to giftet seg 19. oktober på Mallorca, øya hvor Rafael Nadal både vokste opp og bor. Der driver Nadal også et tennisakademi.

En av elevene der er det norske tennishåpet Casper Ruud. Den norske tenniseneren signerte for spanjolens akademi i august 2018, og siden har det egentlig bare gått én vei på verdensrankingen.

- Han har fått flere råd fra Nadal, både taktisk og teknisk. Det har hjulpet veldig. Folkene bak Nadal har også veldig troa på Casper. Han har gjort små framskritt, og blant annet fått bedre backhand og forehand, fortalte pappa Christian Ruud om samarbeidet til Dagbladet i mai.

Saken fortsetter under lenken.

Ifølge faren slår sønnen også godt fra seg når de to trener sammen.

- Casper vil bruke Nadal for alt det er verdt. Han er verdens beste på grus og vil lære av ham. Det å jobbe med Nadal har gitt mer selvtillit. Det er Nadal som vinner de fleste kampene på trening, men av og til tar Casper noen poeng også, forteller faren.

I skrivende stund er Casper Ruud nummer 55 på verdensrankingen.

Faren Christian har fremdeles den beste noteringa for en nordmann da han på et tidspunkt var nummer 39.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media