<strong>LURTE SEG FORAN HANGELAND:</strong> Her ser en liggende Brede Hangeland ballen trille forbi en desperat keeper Mark Schwarzer, mens Diego Forlan gjør seg klar til å feire. Hangeland var sist borti ballen, men var det det som gjorde at den gikk i mål? - Jeg tror aldri jeg får svaret, sier Hangeland til Dagbladet. Foto: AP Photo/Dave Thompson, PA
LURTE SEG FORAN HANGELAND: Her ser en liggende Brede Hangeland ballen trille forbi en desperat keeper Mark Schwarzer, mens Diego Forlan gjør seg klar til å feire. Hangeland var sist borti ballen, men var det det som gjorde at den gikk i mål? - Jeg tror aldri jeg får svaret, sier Hangeland til Dagbladet. Foto: AP Photo/Dave Thompson, PA Vis mer

Spørsmålet Hangeland aldri får svar på

Ble ikke klokere av å se Forlan-målet på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Atletico Madrid - Fulham 1-1, 2-1 etter ekstraomganger.

HAMBURG (Dagbladet): Som en av de siste Fulham-spillerne kom Brede Hangeland til pressesonen i natt, etter det bitre finaletapet mot Atletico Madrid på tampen av ekstraomgangene.

Noen kanossagang foran den tidvis nådeløse engelske pressen var det ikke snakk om, selv om han innrømmet at han «kunne gjort det bedre» da Diego Forlan snek seg foran ham i situasjonen som førte til 2-1-målet.

Hangeland kostet faktisk på seg et smil da han kom bort til de norske journalistene, og framsto på ingen måte som noen knust mann.

Men målet som fratok Fulham muligheten til å avgjøre i straffekonken kommer til å gnage ham en god tid framover.

- Det er tungt å være så nær straffespark og tape. Vi føler ikke at vi var nær å score i ekstraomgangene, men det så ikke ut som om de skulle gjøre det, heller. Vi har en god keeper, så jeg tror vi ville hatt en fair sjans i en straffekonk, sier Hangeland.

Så 2-1-målet på nytt
Han ble liggende på magen i noen sekunder etter 1-2-målet, og ved full tid ble han stående inne i midtsirkelen og stirre tomt ut i lufta.

Før han møtte journalistene sørget han for å se TV-bildene av situasjonen for å få klarhet i hva som egentlig skjedde da Forlans flikk traff ham i låret og rullet i mål.

Men det ga Hangeland like mange spørsmål som svar.

- Det er vanskelig å si om ballen ville gått i mål (om han ikke var borti ballen). Jeg har sett det på video, men jeg tror aldri jeg får svaret. Jeg gjør det jeg kan i en sånn situasjon. Du kaster deg jo bare fram, og enten treffer du, eller så treffer du ikke, sier han til Dagbladet.

Frykter han ikke får sjansen igjen
I garderoben etter kampen var Roy Hodgson klar på at spillerne skulle være stolte over det de har fått til, og det er det selvsagt vanskelig å argumentere mot etter å ha slått ut lag som Shaktar Donetsk, Juventus, Wolfsburg og Hamburg på veien mot finalen.

Men har man først kommet så langt er det en mager trøst i nederlagets time. Særlig når man kanskje aldri får sjansen igjen.

- Jeg frykter at det er en engangsopplevelse, vi får se. Realistisk sett er ikke sjansen for å komme til en europeisk finale de største, men dette ga i hvert fall mersmak. Totalt sett var det en fantastisk opplevelse å være med på.

Hangeland startet kampen godt, i den perioden hvor Atletico utvilsomt var det førende laget. Ni minutter inn i kampen fikk spanjolene et gunstig brudd høyt i banen, og ville vært to mot én om Sergio Agüero hadde tatt seg forbi nordmannen.

Men Hangeland leste finten fra argentineren, fikk kroppen sin foran og sendte Agüero kontant i bakken - slik en god midtstopper skal gjøre.

Etter 32 minutter fikk imidlertid Forlan fritt spillerom i boksen da et mislykket Agüro-skudd ble til en perfekt pasning.

- Det er piss å slippe inn et sånt mål. Det er et skudd han bommer fullstendig på, som ville gått langt utenfor. Men så er han andre måltyven der, han var kanskje forskjellen på lagene i dag og var giftig, sier Hangeland, som betegner Atleticos spissduo som «vanvittig bra».

Lettet da dommeren ikke blåste
I de siste sekundene av ordinær tid kunne Hangeland med litt uflaks fått straffe mot seg, da han såvidt sparket borti Agüero, som ikke nølte med å gå i bakken.

Hangeland innrømmer at han trakk et lettelsens sukk da dommer Nicola Rizzoli vinket spillet videre.

<strong>TUNGT ØYEBLIKK:</strong> Hangeland har kommet seg fra liggende posisjon til stående, mens Atletico-spillerne feirer 2-1-målet. Foto: EPA/Marcus Brandt
TUNGT ØYEBLIKK: Hangeland har kommet seg fra liggende posisjon til stående, mens Atletico-spillerne feirer 2-1-målet. Foto: EPA/Marcus Brandt Vis mer

- Han falt lett, men jeg var redd for at det skulle bli straffe. Jeg var godt fornøyd da dommeren pekte på femmeteren. De er jo tricky inne i feltet, jeg er kanskje litt borti ham, men han kunne fint holdt seg på beina, sier Hangeland til Dagbladet.

- Men dommeren kunne dømt der?

- Du vet aldri. Kanskje.

Til tross for at finalekampen definitivt ikke var blant hans beste, kan Hangeland se tilbake på en sterk sesong i europacupen. Ikke bare har han vært bunnsolid defensivt, han har også bidratt med noe så sjeldent som to scoringer framover.

- Hjem til solkysten
Midt i skuffelsen over et finaletap greide han i det minste å finne en liten trøst i at det nå er en liten fotballpause.

- Det er en sinnssyk påkjenning fysisk og mentalt å spille 63 kamper, pluss noen landskamper. Det skal bli deilig med litt ferie nå, sier han.

Den blir imidlertid ikke spesielt lang i første omgang, for 29. mai og 2. juni er det landskamper mot henholdsvis Montenegro og Ukraina.

Å trekke seg fra samlingen var aldri et alternativ.

- Noen i Fulham antydet at jeg kanskje burde trekke meg fra det. Men som jeg har sagt før, å være med på landslaget er et stort høydepunkt. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å være med på det.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå skal jeg hjem til Stavanger. Til solkysten, svarer Hangeland.

Og får fram smilet før han blir halt inn på spillerbussen.

<strong>TØFFE TAK:</strong> Brede Hangeland og Sergio Agüero var i flere dueller underveis. Sistnevnte ville også ha straffe like før ordinær tid var omme. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
TØFFE TAK: Brede Hangeland og Sergio Agüero var i flere dueller underveis. Sistnevnte ville også ha straffe like før ordinær tid var omme. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer