Ingvild Flugstad Østberg

Spørsmålet hun fortsatt stiller seg

For at det norske folk skal få Ingvild Flugstad Østberg tilbake i langrennssporet, vet Gjøvik-jenta at det må skje endringer i kosthold- og ernæringsproblemene hun har slitt med de siste åra.

SATSER VIDERE: Ingvild Flugstad Østberg satser videre som langrennsløper, men innrømmer at hun har utfordringer foran seg. Foto: Javad Parsa / NTB
SATSER VIDERE: Ingvild Flugstad Østberg satser videre som langrennsløper, men innrømmer at hun har utfordringer foran seg. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Det er de samme utfordringene jeg har nå. Nå har jeg tatt avgjørelsen om at jeg vil satse videre, og da har jeg jo tenkt at dette er en mulighet for meg.

- Men jeg innser at det må skje en større endring enn det har vært tidligere, på nettopp det som går på trening og ernæring. Jeg kan ikke tenke at jeg skal gjøre det samme, for det har jo ikke vært bra nok tidligere.

Det sier Ingvild Flugstad Østberg til Dagbladet på et pressemøte torsdag. Samtidig bekrefter hun at Pål Gunnar Mikkelsplass blir hennes nye trener, nå som hun står utenfor langrennslandslaget for første gang på 14 år.

Målet er først og fremst å få på plass helsa. Det er også å komme seg tilbake i skisporet å konkurrere internasjonalt. Men for å få til det må hun få godkjent en helseattest, noe hun per dags dato ikke har.

I november fikk imidlertid Flugstad Østberg, etter et lengre avbrekk, grønt lys til å delta inn i OL-sesongen. Samtidig innrømte Gjøvik-jenta at hun sleit med å få i seg nok næring i forhold til treningsmengden. Og at denne trenden var vanskelig å snu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.