ALVORET I GANG: Joshua King og Norge gjorde de siste forberedelser på Ullevaal onsdag. I kveld venter Kypros. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
ALVORET I GANG: Joshua King og Norge gjorde de siste forberedelser på Ullevaal onsdag. I kveld venter Kypros. Foto: Jon Olav Nesvold / BildbyrånVis mer

Norge - Kypros kl. 20.45

Spørsmålet som får King til å nøle: - Nå må jeg tenke meg om

King mener Norge bør vinne gruppa i Nations League: «Ingen fiasko, men nedtur hvis vi ikke gjør det», sier han.

  • Norge - Kypros, kl. 20.45

ULLEVAAL (Dagbladet): Nyskapningen Nations League - som erstatter privatlandskamper - starter mot Kypros klokka 20.45 i kveld. Også Bulgaria og Slovenia er i gruppa.

Lagene møtes hjemme og borte i høst. Vinneren får sjansen til å spille playoff om EM-sluttspill i 2020.

- Er det en fiasko hvis vi ikke vinner gruppa?

- Nå må jeg tenke meg om, hva jeg bør si og hva jeg selv føler. Jeg vil ikke bruke ordet fiasko, men nedtur. Det er skuffende hvis vi ikke kommer på toppen av gruppa, sier King.

- Slovenia borte blir den tøffeste utfordringen.

To muligheter

Norge har ikke vært i et mesterskap siden EM i 2000. Med Nations League får laget - og alle andre lag - to muligheter til å kvalifisere seg til mesterskapet i 2020. Den ordinære EM-kvalifiseringen spilles i 2019. Gruppene blir trukket i desember.

- Akkurat nå har jeg bare fokus på Kypros-kampen. Jeg mener at vi i de to neste kampene skal ha seks poeng, sier King.

- Vi må være såpass store i kjeften at vi kan si at vi skal vinne gruppa.

Noe annet ville vært skuffende, sier Mohamed Elyounoussi.

Fredag setter de norske spillerne seg på flyet til Sofia. Søndag venter Bulgaria på Stadion Vasil Levski, som har en kapasitet på 43 000 tilskuere. Deretter blir det to kamper i oktober og to kamper i november.

Bjørn Maars Johnsen var innom bulgarske Litex Lovech i 2015 og 2016, og tror kampen mot bulgarerne blir noe helt annet enn dagens oppgjør mot Kypros.

- Mot Kypros bør vi vinne. Neste kamp mot Bulgaria blir tøffere, sier Maars Johnsen til Dagbladet.

Hvis Norge vinner gruppa, rykker laget opp en divisjon i Nations League. Det betyr bedre og mer attraktiv motstand neste gang turneringen arrangeres.

King ser topptrent ut og er i godt humør når Dagbladet møter ham på spillerhotellet i Sandvika. Han må ha hotellets feteste klokke. Vi spør om det er ekte gull. Med et glimt i øyet svarer han:

- Bare vet at jeg aldri bruker «fake».

Norge er avhengig av at Bournemouth-spissen leverer. I Premier League står han oppført med ett mål etter fire runder. På 33 landskamper har han 12 scoringer.

Om åpningen i England sier han:

- Vi har bare spilt fire kamper. Jeg stresser ikke. Men hvis jeg går en sesong uten å score et tosifret antall mål, er jeg skuffet.

Optimist

Norge har vunnet ni av ni kamper mot Kypros:

- Jeg forventer at vi skal gjøre en veldig bra kamp, sier trener Lars Lagerbäck.

- Fortsetter spillerne der de har vært på treningene, ser det bra ut. Vi har ingenting å skylde på hvis vi ikke gjør en solid kamp. Det må i så fall være meg.

- Dette blir spennende. Endelig er vi i gang med tellende kamper. Vi satser på at det kommer mange på kamp og at vi fortsetter i vinnersporet, sier Kristoffer Ajer.