SINT: Lance Armstrong stilte til telefonintervju med et irsk radioprogram, men likte ikke alle spørsmålene han fikk. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN
SINT: Lance Armstrong stilte til telefonintervju med et irsk radioprogram, men likte ikke alle spørsmålene han fikk. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTINVis mer

Lance Armstrong:

Spørsmålet som fikk Armstrong til å avbryte telefonintervjuet i sinne: - Er du gal?

Den dopede Tour de France-vinneren likte ikke å bli konfrontert med mekanisk doping.

(Dagbladet): Den gamle sykkelprofilen Lance Armstrong (45) stilte til et 30 minutters intervju i det irske radioprogrammet «Off the Ball» nylig.

Det skjedde ikke uten kontroverser.

En sint Armstrong avbrøt intervjuet helt plutselig. Bakgrunnen var et spørsmål om bruk av motor på sykkelen: Programlederen spurte nemlig om dopinglegen Michele Ferrari noensinne tilbød Armstrong en sykkel med motor:

- Er du gal? Jeg vet at det er et hett tema, men er du helt sinnssyk? sier en oppgitt Armstrong, gjengitt av Cycling News og BT.

- Amatør

Armstrong ble intervjuet via telefon fra hjemstedet Austin i USA og la på røret uten forvarsel. Dermed ble programleder Ger Gilroy overlatt til seg selv.

- Ger, er du en komplett amatør? I 1999 visste ingen at det var mulig å sette motor på sykkelen, sa Armstrong, før han brøt forbindelsen.

Bruk av motor i sykkelsporten har vakt oppsikt det det siste året etter at den belgiske kvinnelige syklisten Femke Van den Driessche (19) ble fersket med motor under VM i sykkelcross i januar.

I april hevdet også franske Stade 2 og den italienske avisen Corriere della Sera at det var avslørt mekanisert doping i to italienske ritt. Under årets Tour de France var det ekstra oppmerksomhet og sikkerhet rundt dette - men ingen store stjerner er foreløpig blitt tatt.

Har fortsatt trøyene

Lance Armstrong vant sju Tour de France-titler, men ble strippet for alle seirene etter at han innrømmet dopingbruk - blant annet EPO - i januar 2013.

I det irske intervjuet nylig snakket Armstrong også om forholdet til blant annet Gred LeMond og Betsy Andreu.

Før Armstrong avsluttet intervjuet fortalte han at alle de sju gule trøyene fortsatt henger hjemme hos han.

Sykkelveteranen stilte til intervjuet hos radiokanalen fordi han 21. oktober skal holde en tale under en konferanse i Dublin.

Armstrong - som er blitt en av sykkelsportens mest forhatte - forteller at han er forberedt på alle mulige spørsmål.

- Du møter folk som virkelig er rasende. Slike spørsmål er ikke det enkleste, men sånn er det. Folk glemmer ikke. Folk vil ha svar, og dette er en situasjon jeg selv har satt meg i, sier Armstrong.