Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spørsmålet som fikk Carlsen til å slå oppgitt ut med armene

- Jeg må bryr meg om mitt eget spill.

SKUFFET:  Magnus Carlsen var ikke fornøyd med remis i parti fire mot Vishy Anand. Stillingen er 2-2. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SKUFFET: Magnus Carlsen var ikke fornøyd med remis i parti fire mot Vishy Anand. Stillingen er 2-2. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Dagbladet fulgte VM-partiet her

(Dagbladet): Magnus Carlsen var skuffet etter remis med hvite brikker i parti fire i sjakk-VM.

- De to siste partiene mine har vært dårlige, sa Carlsen da han møtte pressen.

Carlsen står med tap og remis på de to siste dagene og nordmannen møtte en rekke forskjellige spørsmålet om hvordan dette påvirker ham.

I gårsdagens parti spilte Anand og Carlsen neste identisk med et russisk parti fra 2008. Og et spørsmål fra en russisk journalist fikk Carlsen til å slå oppgitt ut med armene.

- Sjekket du Tomashevsky-partiet etter at du var ferdig i går? spurte journalisten.

Carlsen brukte noen sekunder på å svare, så tydelig utilpass ut og svarte:

- Jeg vet ikke... Jeg mener.. Jeg må bry meg om mitt spill, så får Tomachevcky bry seg om sitt, sa Carlsen.

Det tredje partiet lignet veldig på en duell mellom Evgeny Tomashevsky og Alexander Riazantsev i 2008 (se partiet her). Spesielt åpningen og starten av partiene er så godt som identiske. Dette ble en snakkis blant sjakkfolk på sosiale medier, noe også sjakkprofilen Hikaru Nakamura registrerte.

Anand ville derimot si lite om sammenligningen da han ble konfrontert med dette i går.

- Jeg er kjent med noe av dette. Det er forskjeller hele tida med hvert trekk, men jeg måtte sjekke åpningene mine. Det var ikke slik at jeg studerte dette veldig før kampen, sier Anand noe difust.

Bortsett fra en bonde på h3, utviklet VM-partiet seg helt likt fram til trekk 16 som den seks år gamle russiske duellen.

I morgen er det hviledag. Parti fem spilles fredag fra klokka 13.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling