SVARTE ISKALDT: Cristiano Ronaldo mener han ikke trenger å bevise noe som helst for å bli anerkjent som en strålende fotballspiller. Foto: Francisco Leong / AFP / NTB Scanpix
SVARTE ISKALDT: Cristiano Ronaldo mener han ikke trenger å bevise noe som helst for å bli anerkjent som en strålende fotballspiller. Foto: Francisco Leong / AFP / NTB ScanpixVis mer

Spørsmålet som fikk Ronaldo til å rynke øyenbrynene

Endelig møtte verdens beste VM-pressen.

SALVADOR (Dagbladet): - Jeg trenger ikke å bevise noe for noen. Verken nå, før eller seinere.

Blitzlampene reflekteres i de dyre objektene i Cristiano Ronaldos øreflipper. Nå glimter det skarpt i øynene hans også. Dagen før Portugals første VM-kamp lurer en journalist på om lagkapteinen føler han mangler en god VM-prestasjon for å krone en perfekt karriere.

- Ser du på min statistikk og på det jeg har vunnet, så trenger jeg ikke bekrefte noe som helst i VM. Jeg har hatt en bra karriere, og mitt eneste mål er at det skal fortsette sånn, mener Ronaldo.

Men på vegne av sin nasjon har en annen ambisjon også:

- Vi går for å vinne turneringa. Som sikkert de fleste andre gjør. Men vi vet at vi ikke er favoritter - ikke en gang mot Tyskland er vi det, sier han.

- Jeg er 100 prosent Det tok tid før 29-åringen kom inn i pressekonferanserommet på Arena Fonte Nova i kveld. Så lang tid at de mest nervøse reporterne trodde forsinkelsen skyldtes en forverring av kneskaden.

- Nei, nei. Jeg er 100 prosent. Det hadde vært fint å være 110 prosent, men 100 prosent er bra det også, svarte Ronaldo.

Han la seinere til:

- Jeg er her i Brasil fordi jeg er klar for det. Jeg ville ikke risikert helsa, selv om det er VM det er snakk om.

Tenker framgang I morgen kveld klokka 18 leder Cristiano Ronaldo sine lagkamerater ut på Arena Fonte Nova - stolt bærer av tittelen «verdens beste fotballspiller».

- Var forrige sesong din beste?

- Det blir jeg spurt om hvert år. For meg har de siste åra føltes veldig like, og jeg kan svare ja på det spørsmålet år etter år, synes jeg. Så ja, det kan du si, men det jeg tenker mest på er hvordan jeg skal utvikle meg videre, svarte Ronaldo på VM-pressekonferansen.

- Fotball er mitt liv Han kom også inn på motivasjonen han føler når han hele tida har nye rekorder og utmerkelser å jakte etter:

- Sånt har alltid dyttet meg framover. Jeg har alltid vært en som har likt utfordringer, både i ligaen, i cupen, i Europa og med landslaget. Det gir meg motivasjon. Fotball er mitt liv, det er det jeg liker mest av alt å drive med, sier han.

- Er det noen forskjell på den Ronaldo vi ser for Portugal, og den vi ser i Real Madrid? undrer en reporter.

- Nei. Jeg mener det er det samme. Jeg har den samme rollen som spiller, og jeg opptrer på samme måte utenfor banen, svarer han.

Sulteforede journalister De minuttene som Cristiano Ronaldo bød på i dag, var de første den portugisiske sportspressen har fått med sin kjæledegge siden november.

Da kan vel ikke en norsk journalist sutre over å ha holdt arma i været hele seansen uten å få så mye som et nikk fra Portugals pressesjef.

- Vi er ikke bare én spiller. Jeg vet jeg kan gjøre en forskjell, og vil prøve å klare det, men jeg kan ikke bære laget alene, sier Ronaldo foran et av Brasil-sluttspillets ivrigste pressekorps.