NÅ SEIER: Ole Gunnar Solskjær fortsetter suksessen i Manchester United. Foto: Reuters/Andrew Couldridge/NTB Scanpix
NÅ SEIER: Ole Gunnar Solskjær fortsetter suksessen i Manchester United. Foto: Reuters/Andrew Couldridge/NTB ScanpixVis mer

Spørsmålet som fikk Solskjær til å le

Manchester United lå elleve poeng bak fjerdeplassen da Ole Gunnar Solskjær tok over.

Fulham - Manchester United 0-3

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær gjorde seks endringer på laget som slo Leicester 1-0 sist, men fikk likevel med seg et solid resulat fra Craven Cottage.

Nordmannen mener det ikke var en risikabel tilnærming å gjøre så mange utskiftninger.

- Det ville vært risikabelt å bruke de samme elleve spillerne vi brukte forrige kamp. Det handler om å bruke troppen. Hvis vi skal være suksessfulle som lag denne sesongen, må alle bidra. Alle i troppen vet at de må bidra. Hvis det er nå, neste uke eller uka etter, så må du være klar når du får sjansen. Da jeg spilte, forsikret alltid manageren oss om at når du er en del av denne troppen, er du viktig for oss, sier Solskjær til Dagbladet.

Dermed ble det fullklaff for Solskjær, som nå kan mønstre et uthvilt mannskap mot PSG i den viktige Champions League-kampen tirsdag. 45-åringen mente det var perfekte forberedelser.

- Ja, jeg vil si det. For dette er en tøff plass å komme til. Vi ga bort de første ti minuttene, vi gjorde det lett for dem. De hadde noen kontringer og forsøk i boksen noen ganger. Etter vi scoret det første målet spilte vi fantastisk i 80 minutter, sier Solskjær.

De røde har bare sluppet inn ett mål på bortebane i ligaen på fem kamper under Solskjær (1-5 mot Cardiff). Det har gitt fire strake kamper på reise uten baklengs. Det var også sjette strake seier på bortebane i alle turneringer.

Begynte å le

Manchester United innehar i skrivende øyeblikk den viktige fjerdeplassen, som de røde fort vil ligge på også etter runden, foran Chelsea.

- Fotballen har blitt slik, at fjerdeplassen er en stor greie. Det er så mange kamper igjen å spille, vi må se framover, neste ligakamp er mot Liverpool. Vi må sørge for at vi bli værende blant topp 4. Vi vil gjøre det hvis vi får litt hjelp, sier Solskjær, vel vitende om at Chelsea møter Manchester City på Etihad i morgen.

Da Solskjær tok over var Manchester United elleve poeng bak fjerdeplassen. Etter Fulham-kampen var det elleve poeng opp til ligaledelse. Da Solskjær fikk spørsmål om han kunne hente inn det forspranget også, måtte han trekke på smilebåndet og le.

- Nei, det er det ikke. Det er for langt fram til lagene foran. Vi møter Liverpool og vi møter City, så vi har kanskje et ord med i laget i hva som skjer i toppen av tabellen, sier Solskjær.

Liverpool hadde ikke spilt mot Bournemouth på dette tidspunktet, en kamp som ble spilt to og en halv time etterpå.

- Snakker for seg selv

At fansen har trykket nordmanenn til sitt bryst var tydelig i London i dag. «Ole is at the wheel» runget ut over stadion i mer enn fem minutter i strekk i andre omgang, og sangen ble hentet fram igjen da manageren og spillerne forlot gressmatta.

Solskjær klappet for å takke de frammøtte mens han mottok hyllesten, som han har gjort til vane å få etter returen til Manchester.

Da Fulham-manager Claudio Ranieri fikk spørsmål om hva han syns om Manchester United under Solskjær, svarte han:

- Se på resultatene. De snakker for seg selv.