Verdenscup i Russland:

Spørsmålet splitter hele sporten: Tvinges de til Russland?

Antidoping Norge kritisk til skiskytterrenn i Russland. De norske skiskytterne har ingen planer om boikott.

NEI OG JA: Johannes Thingnes Bø forteller at han trolig vil gå verdenscup i Russland. Svenske Sebastian Samuelsson nekter å reise. Foto: AP Photo/Felipe Dana
NEI OG JA: Johannes Thingnes Bø forteller at han trolig vil gå verdenscup i Russland. Svenske Sebastian Samuelsson nekter å reise. Foto: AP Photo/Felipe Dana Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Verdenscupen i skiskyting avsluttes med renn i russiske Tjumen 20. til 25. mars. At Russland får arrangere stevnene har skapt sinne i deler av idrettsverden.

Flere nasjoner som Tsjekkia, USA og Canada går for full boikott, der ingen av landslagene stiller.

Norges Skiskytterforbund vil ikke være med på boikotten. Skiskytterpresident Erlend Slokvik forteller at han er kritisk til at rennene er lagt til Russland - men at de foreløpig sitter stille i båten.

- Vi har hele tida ment at det er galt å arrangere renn i Russland nå. Det har vi signalisert for IBU, det har løperne også signalisert, sier Slokvik til Dagbladet.

Likevel er det foreløpig uaktuelt å bli hjemme.

- Vi går ikke for noen boikott, men mener det heller er opp til hver enkelt løper å avgjøre om de vil reise. Så langt jeg kjenner til er det ingen som har ytret ønsker om å bli hjemme. Vi har sagt klart ifra til IBU at vi ikke ønsker renn i Russland, men utover det er det lite vi får gjort, sier Slokvik.

Skiskytterpresidenten forteller at forbundet har vært i dialog med andre store skiskytternasjoner. Det er ikke utenkelig med en dominoeffekt dersom flere store nasjoner velger å gi trekke seg fra Russland-stevnene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer