Magnus Carlsen betaler for å få politisk flertall på sjakktinget

Sporten rakner: - Stygt spill, Magnus!

Garantert tap om Carlsen vinner. Og hvordan kan en så kløktig spiller, flytte brikkene så feil?

KJØPT MAKT: Det er ingen tradisjon i demokratiske norske bevegelser for å kjøpe stemmer. Det vil svekke Magnus Carlsen og norsk sjakk i år framover om sjakktinget stemmer for avtalen med den svenske gamblingaktøren Kindred. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KJØPT MAKT: Det er ingen tradisjon i demokratiske norske bevegelser for å kjøpe stemmer. Det vil svekke Magnus Carlsen og norsk sjakk i år framover om sjakktinget stemmer for avtalen med den svenske gamblingaktøren Kindred. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAGNUS CARLSEN er ikke til stede når norsk sjakk eventuelt selger seg til svensk gamblingindustri søndag kveld. Da spiller han fortsatt turnering i Zagreb, og ingen i hele verden spiller sjakk som ham.

Kanskje er det denne avgrunnen mellom forbløffende genialitet og åpenbar dumhet som sjokkerer mest i denne saken.

I utgangspunktet er det vanskelig å tro at en voksen nordmann er villig til åpent å betale for stemmer i et demokratisk valg. Men når den tilsynelatende smarteste synes det er ok å kjøpe disse stemmer, er det totalt uforståelig.

Verdensmester Carlsen kunne knapt gjort sporten sin en større bjørnetjeneste. Nå trekker sentrale folk i miljøet seg både fra helgas Norgesmesterskap og framtidig styrearbeid. Hele sporten er i ferd med å rakne.

FOR Magnus Carlsen er jo slett ikke alene om ta totalt feil i denne saken. Det var jo sjokkerende nok at ledelsen i Norges Sjakkforbund sa ja til sponsoravtalen med svenske Kindred om å få 50 millioner over fem år for å bli lobbyister mot det norske spillmonopolet.

Her er det likevel større utfordringer enn formålet. Et spillmonopol er i seg selv ikke hellig. Den sosialpolitiske oppgaven for samfunnet i kampen mot spillavhengighet, er hvordan spillmarkedet reguleres og følges opp. Det er uavhengig av organisering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer