Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sportens sprøeste skader

David Seaman og Rio Ferdinand har skadet seg foran TV-en. Claus Lundekvam fikk skiveutglidning på kjøkkenet, mens Svein Grøndalen ble angrepet av elg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no har tatt en titt på andre idrettskjendiser som har skadet seg utenfor idrettsarenaene.

Den kanskje mest kjente norske variasjonen over temaet er Svein Grøndalens landslagsforfall før Norges møte med Finland i 1980. Grøndalen ringte landslagstrener Tor Røste Fossen og meddelte at han var uaktuell fordi han hadde blitt angrepet av en elg.

- Jeg var ute på joggetur sammen med kona da vi plutselig skremte opp en elg i bymarka i Trondheim. Elgen overså kona, det var meg den ville ta. Elgoksen reiste seg opp på bakbeina og skulle angripe meg med forbeina. I siste øyeblikk fikk jeg kastet meg utfor en stor skråning. Jeg raste nedover, og i tumultene rev jeg opp en stor flenge i låret. Dermed var det bare å melde forfall til landskampen. Det var forresten den eneste taklingen jeg trakk meg fra i hele min karriere, fortalte en lattermild Grøndalen til Aftenposten i 1999.Andre høydepunkter fra inn- og utland:

 • Claus Lundekvam ryddet på kjøkkenet en søndag i januar 2000, og fikk en skiveutglidning i ryggen da han skulle plukke opp noe fra gulvet.
 • Thomas Myhre gikk med gips på høyrefoten da han sommeren 1999 hinket inn på badet, snublet og fikk et lite brudd i venstre bein. Han slapp imidlertid å gipse også den foten.
 • Rio Ferdinand sto over Leeds-kamp mot Newcastle i januar i år, etter at han satt for mange timer foran TV-en med beina på bordet. Da han skulle reise seg igjen, hadde han forstrukket en sene bak i kneet.
 • Watfords danske Allan Nielsen gikk glipp av en trening i Tottenham etter at hans nyfødte datter stakk ham i øyet.
 • Aston Villas Alan Wright måtte selge sin 650 000 kroner dyre Ferrari fordi han fikk kneproblemer på grunn av plasseringen av gasspedalen.
 • Enda mer uheldig var Nielsens landsmann Michael Stensgaard som fikk ødelagt en lovende Liverpool-karriere da han skadet skulderen i forsøket på å hindre strykebrettet i å velte.
 • 42 år gamle Dave Beasant, som nå er i Portsmouth, mistet sesongåpningen for Chelsea tidlig i på 90-tallet da han mistet et glass salatdressing på foten.

  Arsenal-stopper Tony Adams ramlet i trappa på en nattklubb i sine mer fuktige dager - i 1993. Resultatet var 29 sting i ansiktet.

 • Steve Morrow ble riktignok skadet på fotballbanen, men under spesielle omstendigheter: Han scoret det avgjørende målet for Arsenal mot Sheffield Wednesday i ligacupfinalen i 1993. Nevnte Tony Adams løftet begeistret Morrow opp i lufta, men mistet ham i bakken. Morrow brakk skulderen.
 • Leeds-spiller Robbie Keane skadet ankelen i sin tid som lovende Wolverhampton-spiller da han tråkket på TV-fjernkontrollen.
 • Ifølge ubekreftede kilder var sangeren Julio Iglesias reservekeeper i Real Madrid da han i en alder av 19 år var utsatt for en bilulykke, og satt to år i rullestol. Kanskje røk en lovende idrettskarriere, men det skal ha vært i denne perioden han satset på sangen.
 • Kevin Phillips skadet seg i søvne, da han vred kneet og var nær ved å miste starten på forrige sesong i Premier League.
 • David Seaman pådro seg en muskelstrekk i forsøket på å rekke fjernkontrollen. Han skulle ta opp en episode av TV-serien «Coronation Street».
 • I november skadet det kroatiske tennisesset Goran Ivanisevic en tå i dusjen.
Hele Norges coronakart