Sporting-fansen hyllet Ronaldo

- Jeg er litt trist, sier Uniteds matchvinner.

(Dagbladet.no): Sporting Lisboa - Manchester United 0-1.

Det kunne ikke vært regissert vakrere i Hollywood. Du trenger ikke være verken United- eller Ronaldo-fan for å se det store i øyeblikket på slutten av kveldens Champions League-møte i Lisboa:

Cristiano Ronaldo hadde storspilt i andre omgang, og scoret kampens eneste mål før han ble byttet ut fire minutter før full tid.

 
Likevel reiste gamleklubbens supportere seg på Estadio Jose Alvalade. Og klappet for landsmannen som la grunnlaget for superstjerne-statusen nettopp på denne banen.

- Har det bra

Og selv om følelsene var mange og blandede, for den unge portugiseren, kunne han forsikre om at han var fornøyd etter kampen.

- Jeg har det bra. Dette er fargen min - rød - dette er laget mitt, men jeg liker Sporting. Det er mitt andre hjem, og jeg er litt trist. Men Manchester er laget mitt, forklarte han på Sky Sports 2 ifølge SportingLife.

Samtidig satte han stor pris på måten han ble tatt imot på av gamle venner.- Disse menneskene er veldig viktige for meg. Men jeg er glad for seieren og tre poeng. Det var en perfekt kveld - jeg scoret, jeg vant, det var bra for Manchester United.

SORRY, RONNY: Cristiano Ronaldo viser tydelig at han ikke er spesielt begeistret for å senke klubben som gjorde ham til stjerne. Til høyre Sporting-back Ronny, som tok et vennskapelig grep rundt Ronaldo og løftet ham til værs ved et avbrudd i spillet. Foto: AP/Scanpix
SORRY, RONNY: Cristiano Ronaldo viser tydelig at han ikke er spesielt begeistret for å senke klubben som gjorde ham til stjerne. Til høyre Sporting-back Ronny, som tok et vennskapelig grep rundt Ronaldo og løftet ham til værs ved et avbrudd i spillet. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Sporting best før pause

Ronaldo må forresten dele noe av matchvinner-æren med United-keeper Edwin van der Sar, som vartet opp med to avgjørende redninger. 

For det så lenge ut som det kunne gå hjemmelagets vei.

Før pause så United ut til å være strålende fornøyde så lenge ingen av lagene scoret. Og det var heller ikke mange ganger det var noe som minnet om store sjanser.

Den aller største kom da Sportings brasilianske Liedson banket ballen i retning krysset fra omkring 20 meters hold, men Edwin van der Sar lå i full strekk og slo ballen unna.

Løftet presset

Etter pause var United langt mer angrepsvillige. De flyttet presset opp på banen og slapp fram flere spillere i angrep.

Det holdt på å betale seg etter 57 minutter. Ronaldo fintet vekk en forsvarer og la inn til Ryan Giggs, som bare manglet timingen i opphoppet på å heade gjestene i ledelsen.

Sporting-fansen hyllet Ronaldo

Fem minutter seinere var Ronaldo i andre enden av innlegget. Wes Brown krosset inn fra høyrekanten, og i midten snek den tidligere Sporting-stjernen seg foran forsvareren og stupheadet United i ledelsen.

Ny klasseredning

I det 78. minutt måtte Edwin van der Sar igjen ta fram sitt aller ypperste da Tonel fikk heade relativt uforstyrret på mål fra sju meters hold.

Hvordan veterankeeperen (36) klarer å reagere og bevege seg så raskt som han gjorde da, må han nesten forklare selv.

Wayne Rooney spilte sin første kamp siden han fikk et lite brudd i foten i serieåpningen mot Reading, og gjennomførte 72 minutter uten synlige problemer - men også uten å utmerke seg spesielt.

- Det var vanskelig å vite hvor lenge vi skulle beholde ham på banen, men målet gjorde valget enkelt, sier Alex Ferguson til Sky Sports.

Manageren føler seg trygg på at Rooney kan spille også neste kamp.

- Jeg er sikker på at han er klar på søndag, sier Ferguson. 

Da kommer Chelsea til Old Trafford.

FIKK STÅENDE APPLAUS: Sporting-fansen forholdt seg rolig da Ronaldo nærmest beklaget målet sitt. Da han ble byttet ut, reiste de seg og klappet.
BLANDEDE FØLELSER: Cristiano Ronaldo stuper inn kampens eneste mål.
MATCHVINNER: Edwin van der Sar reddet United et par ganger. Som da han lå i krysset og banket vekk dette skuddet fra Liedeson.