Sporting Lisboa sjokkerte Real Madrid

Sporting Lisboa gikk mot sjokkseier. Så viste Real Madrid sin klasse

Alvaro Morata avgjorde fire minutter på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Real Madrid - Sporting Lisboa 2-1 (0-0)

(Dagbladet): De fleste trodde at Real Madrid skulle leke seg til seier i kveld, iallfall når man fikk se Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo i startoppstillingen.

Men Sporting Lisboa hadde ikke tenkt å gi noe ved dørene. I stedet sjokkerte bortelaget ved å ta ledelsen like etter hvilen.

Real Madrids stjernegalleri kastet alt framover mot slutten i håp om en utlikning, og det var selvfølgelig Cristiano Ronaldo som kom på scoringslista etter et frisparkmål (video ved siden av).

Bortelaget gikk mot en sensasjonell seier i 88 minutter, men så viste altså portugiseren sin klasse. Og det som virker som en drøm ble i stedet et mareritt for bortelaget.

Fire minutter på overtid stanget Alvaro Morata inn seiersmålet til Real Madrid.

- Stakkars Sporting. Det er som når julekvelden nærmer seg. Kalkunen er i ovnen, juletreet er pynta og så kommer noen og trekker ut sikringa og maten blir ødelagt og treet lyser ikke. Du står igjen med null poeng, sier Petter Veland i Viasat-studio.

- Det er fryktelig synd og bittert for de, la han til.

Sporting Lisboa-treneren følte seg også snytt. Han mener mannskapet hans ikke fortjente å tape.

- Jeg syns vi spilte en fantastisk kamp, men vi trenger litt mer erfaring. Ronaldo-målet var flott, han er den beste spilleren i verden og det skjer. Det skal ikke skje, men det skjedde. Vi endte opp med å tape, men fansen vår fortjente mer, sier Jorge Jesus ifølge UEFA.com.

Emosjonelt møte

Cristiano Ronaldo fikk et emosjonelt møte med gamleklubben Sporting. I Lisboa var Ronaldo en spe unggutt som ingen kjente til, før han presenterte seg for Manchester United som 17-åring, og seinere ble en av verdens beste spillere.

- Det er en spesiell kamp, et spesielt lag. Å spille mot Sporting Lisboa er et privilegium for meg, sa Ronaldo til UEFA.com før kampstart.

Han kom til klubben som 12-åring, og fikk sjansen til å vise seg fram på førstelaget fem år seinere. Han scoret to mål som innbytter i debuten, og så seg aldri tilbake.

Det var i kveld andre gang han møtte Sporting Lisboa i turneringen, som også sto på motsatt banehalvdel i 2007/08-sesongen. Den sesongen gikk Real Madrid helt til topps.

Det var Ronaldos andre kamp denne sesongen etter at han spilte 65 minutter mot Osasuna i sin første opptreden siden han skadet kneet i sommerens EM. Han tonet ned feiringa da han scoret.

Ingen respekt

Sporting Lisboa gikk respektløst til verks i kampen, og sto høyt med laget i innledningen. Laget kom til en god skuddmulighet etter to minutter, men ballen gikk en snau meter utenfor stolpen.

Pg Lisboa viste at de ikke er noen kasteball i dette selskapet. Gareth Bale, Karim Benzema og Cristiano Ronaldo klarte ikke å skapte stort mot de grønnkledde.

Allerede etter 34 minutter begynte publikum å pipe mot hjemmelaget, tydelig misfornøyd med tingenes tilstand. Og det skulle bli enda verre like etter pause.

For Bruno César fikk plutselig stå veldig alene og prikke et skudd forbi Francisco Casilla.

Sjokkledelsen var et faktum. Og det var heller ikke ufortjent.

Og statistikken var heller ikke på Real Madrids side, for de liljehvite hadde ifølge statistikkbyrået Opta bare vunnet en av de siste ti Champions League-kampene hvor de havnet under 1-0. Men statistikk er til for å brytes.

Frustrerte

Etter 63 minutter kunne det fort stått 0-2 på Santiago Bernabeu, men hjemmelaget slapp fra skrekken da ballen seilte gjennom feltet og ikke traff en grønnkledd i boksen.

Etter hvert som stadionuret tikket mot 90 minutter, ble Real Madrid-spillerne mer og mer frustrerte.

Real Madrid hadde bare tapt en av de siste 26 hjemmekampene i Champions League. Forrige tap hjemme kom mot tyske Schalke 04 mars i fjor. Det skulle ikke bli tap i kveld heller.

Real Madrid kastet alt de hadde framover mot slutten, og hadde blant annet et skudd i stolpen og et annullert mål.

Ronaldo var usynlig til tider i kveld, og så ikke ut til å tegne seg på scoringslista mot gamleklubben. Men så viste han sin klasse på frispark. Og på overtid avgjorde altså Morata kampen like før dommeren blåste av kampen.

Dermed ble Sporting Lisboas drømmekveld i den spanske hovedstaden ødelagt. For de liljehvite ble det iallfall en vekker.

Champions League gruppe F:

Legia Warszawa – Borussia Dortmund 0-6 (0-3)

Mål: 0-1 Mario Götze (7), 0-2 Sokratis Papastathopoulos (15), 0-3 Marc Bartra (17), 0-4 Raphaël Guerreiro (51), 0-5 Gonzalo Castro (76), 0-6 Pierre-Emerick Aubameyang (87).

25.000 tilskuere.

Real Madrid – Sporting 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 Bruno César (Bruno César Zanaki) (48), 1-1 Cristiano Ronaldo (89), 2-1 Álvaro Morata (90).

50.000 tilskuere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer