Sports Illustrated kritisert for Shampo-forside

Det anerkjente idrettsbladet Sports Illustrated får gjennomgå etter å ha plassert Espen «Shampo» Knutsen på forsiden sammen med jenta som døde etter å ha blitt truffet av hans skudd.

«Villedende», «støtende» og «smakløst» er noen av adjektivene som er brukt om forsiden med overskriften «The death of a fan» (en tilhengers død). Både lesere, kommentatorer i andre medier og Columbus Blue Jackets-sjefen Doug MacLean har kastet seg inn i debatten.

MacLean mener det var urettferdig å plassere Shampo på forsiden, og hevdet at Sports Illustrated utnyttet Brittanie Cecils død til å selge flere blader.

Både lesere og journalister hevder at det var urettferdig mot Shampo å plassere ham på forsiden, ettersom han ikke på noen måte kan klandres for at skuddet hans endret retning og traff Cecil høyt oppe på tribunen.

Offer nummer to

- Sports Illustrated-forsiden gjør Knutsen til offer nummer to, mener spaltisten Bob Hunter i Columbus Dispatch.

- Synet av forsiden traff meg rett i magen. Det fikk meg til å føle meg som om jeg prøver å fordøye et glass med saltsyre. Knutsen gjorde intet galt, men forsiden med navnet hans og hans bøyde hode under den forferdelige overskriften peker mot ham som et vitne mot en tiltalt i en rettssal, skriver han.

Shampo er avbildet bakfra, med navnet på ryggen av drakten og bøyd hode. På baksiden av hjelmen ses hjertet med Brittanie Cecils initialer, som alle Blue Jackets-spillerne brukte etter dødsfallet.

Slår tilbake

Sports Illustrated-reporter Phil Taylor, som skrev saken om Cecils død, slår på bladets nettside tilbake mot kritikken. Han mener at Shampo allerede var et uskyldig offer fordi hans navn alltid vil bli knyttet til den tragiske hendelsen, og at bildet av ham vekker nesten like mye sympati som bildet av den smilende 13-åringen Brittanie Cecil.

Han hevder også at forsiden ikke var egnet til å selge flere blader enn om man hadde valgt et positivt vinklet bilde til forhåndssakene på college-sluttspillet i basketball.

Taylor mener også at forsiden slett ikke var villedende, støtende og smakløs, men «rørende», «trist» og «sterk».

STØTENDE? Sports Illustrated får kraftig kritikk for denne forsiden.