Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sportsanker brøt sammen: «Herregud, hele internett har sett meg naken»

Søksmål etter at «stalker» filmet gjennom et kikkehull.

(Dagbladet): Det amerikanske sportsankeret Erin Andrews (37) i Fox Sports har tidligere saksøkt både hotellkjeden og en såkalt «stalker» som ved gjentatte ganger kikket - og filmet - henne naken på et hotellrom.

Saken er nå oppe i retten i Tennessee og Andrews forklarte seg i dag om den ubehagelige opplevelsen.

- Dette er fortsatt noe som forfølger meg hver eneste dag. Hver dag er den en kommentar i avisene eller noen som sender meg videoen på sosiale medier. Noen roper også til meg. Jeg blir så flau og føler meg skamfull, sier Andrews i retten, gjengitt av Washington Post.

Sett av 17 mill. Hendelsen skjedde tilbake i 2008 da Andrews jobbet for ESPN. En stalker hadde filmet henne gjennom et kikkehull på et hotell i Nashville og filmen havnet seinere på internett.

En ekspert fortalte i retten nylig at rundt 17 millioner hadde sett videoen av en naken Andrews.

I retten forteller kvinnen at det er sju år siden hun først ble kjent med det uheldige videoklippet.

- Alle kjenner kroppen sin. Jeg så klippet i to sekunder. Så ringte jeg foreldrene mine. Herregud, jeg er naken over hele internett. Og jeg ante ikke hva det var, sier Andrews.

Michael David Barrett er seinere blitt dømt og har sonet 2,5 år i fengsel etter filmingen. Barrett fulgte etter Andrews til Nashville og to andre byer. Ved hvert hotell spurte han ansatte om hvor rommet til Andrews var. Deretter bestilte han naborommet og laget et såkalt kikkhull.

Barrett har fortalt at han forsøkte å selge videoen til et kjendisnettsted, men at han publiserte de på internett da han fikk avslag.

Søksmål Hun har tidligere saksøkt hotellkjeden, men selskapets advokater argumenterte da for at kravet hennes var for utydelig. Det har hun nå gjort noe med. Nå lyder søksmålet på rundt 650 millioner kroner.

Bakgrunnen for søksmålet er at Andrews hevder flere medarbeidere ved hotellet i Nashville tilrettela for krenkelse av hennes privatliv. Det skriver Sports Illustrated.

Barrett skal ha fått informasjon om at hun bodde på hotellet og hvilket rom hun bodde på. Han ble også innkvartert på rommet vegg i vegg med hennes.

Etter at Barrett filmet sportsankeret og lastet opp videoklippene, startet FBI en etterforskning som til slutt ledet tilbake til ham. Han erkjente seg skyldig i desember 2009, men er også blant de Andrews nå krever penger av ifølge USA Today.

Kjent fjes Den 37 år gamle journalisten og TV-personligheten har de siste åra blitt et av de mest kjente fjesene på amerikansk fjernsyn.

Hun er leder for den amerikanske utgaven av «Skal vi danse», og dekker mange av landets største sportsbegivenheter - blant annet Super Bowl.

Hun har også tidligere vært med på «Good Morning America».

POPULÆR:Erin Andrews er et velkjent ansikt for sportsinteresserte i USA. Her er hun for Fox Sports i desember i fjor. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
POPULÆR:Erin Andrews er et velkjent ansikt for sportsinteresserte i USA. Her er hun for Fox Sports i desember i fjor. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports Vis mer