Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sportsanker får 460 milloner etter nakenfilming

Stalkeren fikk vite hvilket rom hun bodde på, og filmet henne naken gjennom et kikkehull.

(Dagbladet): Det amerikanske sportsankeret Erin Andrews vant mandag fram i sitt søksmål mot hotellkjeden Marriot, eieren av et Marriot-hotell i Nashville og en mann som i 2008 filmet henne gjennom et kikkehull på hotellet. Det melder nyhetsbyrået AP.

Videoen, der Andrews er helt naken, ble siden lagt ut på nettet.

Etter at videoen ble lastet opp på nettet, startet FBI en etterforskning som til slutt ledet tilbake til mannen som sto bak filmingen, Michael David Barrett. I 2009 erkjente han seg skyldig, og ble dømt til tre år bak murene for filmingen. Men Andrews mente også hun hadde rett på erstatning etter at privatlivet hennes hadde blitt krenket.

Det var juryen enige i. Andrews krevde over 600 millioner kroner, men retten mente hun måtte nøye seg med 55 millioner dollar - som tilsvarer i overkant av 460 millioner norske kroner.

- Jeg er beæret over all støtten fra ofre over hele verden. Deres meldinger har hjulpet meg med å reise meg opp, for å ansvarliggjøre som har jobben med å beskytte alles sikkerhet og privatliv, sier Andrews i en uttalelse mandag kveld.

Hotellkjedens advokater argumenterte med at det som Andrews har blitt utsatt for er forferdelig, men at skylden er ene og alene Barretts.

TAKKER: Erin Andrews takket for all støtten etter at hun mandag vant fram med sitt søksmål. Her er hun på vei ut av rettsalen i Nashville i Tennessee mandag. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB Scanpix
TAKKER: Erin Andrews takket for all støtten etter at hun mandag vant fram med sitt søksmål. Her er hun på vei ut av rettsalen i Nashville i Tennessee mandag. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB Scanpix Vis mer

Juryen mente Barrett har 51 prosent av skylden, og hotellet må stå ansvarlig for resten. Summen skal derfor deles mellom Barrett og hotellet, som må betale henholdsvis 28 og 27 millioner dollar hver.

Utydelig krav Hun har tidligere saksøkt hotellkjeden, men selskapets advokater argumenterte da for at kravet hennes var for utydelig. Det sørget hun for at ikke var tilfellet denne gangen.

Bakgrunnen for det siste søksmålet var at Andrews hevder flere medarbeidere ved Marriott-hotellet i Nashville tilrettela for krenkelse av hennes privatliv, meldte Sports Illustrated da søksmålet ble kjent.

Barrett skal ha fått informasjon om at hun bodde på hotellet og hvilket rom hun bodde på. Han ble også innkvartert på rommet vegg i vegg med hennes.

Brøt sammen i retten Flere gikk ut i sosiale medier og oppfordret til boikott av Marriott etter at hotellkjedens advokater forrige uke forsøkte å argumentere for at Andrews har hatt en blomstrende karrriere etter at nakenvideoen lekket på nett.

- Du har gjort det veldig bra karrieremessig etter 2009?, spurte advokat Marc Dedman Andrews, og fikk et bekreftende svar.

Andrews brøt sammen da hun forklarte seg til retten, og forklarte at det er sju år siden hun ble kjent med videoklippet. 

- Alle kjenner kroppen sin. Jeg så klippet i to sekunder. Så ringte jeg foreldrene mine. Herregud, jeg er naken over hele internett. Og jeg ante ikke hva det var, sier Andrews.

Hun fortalte videre at videoen fortsatt forfølger henne hver eneste dag. 

- Hver dag er den en kommentar i avisene eller noen som sender meg videoen på sosiale medier. Noen roper også til meg. Jeg blir så flau og føler meg skamfull, sa Andrews i retten.

Kjent fjes Den 37 år gamle journalisten og TV-personligheten har de siste årene blitt et av de mest kjente fjesene på amerikansk fjernsyn.

Hun er leder for den amerikanske utgaven av «Skal vi danse», og dekker mange av landets største sportsbegivenheter - blant annet Super Bowl.

Hun har også tidligere vært med på «Good Morning America».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media