<strong>INGEN OVERGANG:</strong> Martin Ødegaard blir ikke Rennes-spiller. Foto: EFE / NTB scanpix
INGEN OVERGANG: Martin Ødegaard blir ikke Rennes-spiller. Foto: EFE / NTB scanpix Vis mer

Sportsdirektør: - Ødegaard kommer ikke til Rennes

Utlånsavtalen gikk i vasken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Martin Ødegaard har de siste ukene blitt koblet til den franske eliteserieklubben Rennes. Men mandag kveld kommer meldingen om at Ligue 1-klubben likevel ikke får hentet det norske stortalentet fra Real Madrid.

Ifølge sportsdirektør Mikaël Silvestre skal årsaken være knyttet til FIFAs regelverk rundt mindreårige spillere.

Hevder Real ikke vil ta risiko

– Det er vanskelig. Martin kommer ikke til oss i sommer på grunn av alderen sin. Han er fortsatt midreårig, sier Silvestre til RMC Sport.

– Han fyller 18 år i desember. Real Madrid har ikke lyst til å ta noen risiko, ettersom klubben fortsatt trues med straff av FIFA. Spilleren vil bli værende i Real Madrid. Han kan bli lånt ut til annen spansk klubb, men han kommer i alle fall ikke til Rennes.

I januar 2015 sprakk nyheten om at FIFA etterforsket Real Madrid for mistanke om brudd på regelverket for overganger i forbindelse med utenlandske spillere under 18 år. Både Real Madrid og naboklubben Atletico Madrid fikk overgangsnekt, men begge klubbene anket avgjørelsen.

Det er en stor overraskelse for mange at Ødegaard nå ikke likevel drar til Frankrike. Manager Christian Gourcuff har tidligere bekreftet overfor VG at den norske 17-åringen var på vei til klubben.

Det er ikke kjent hva som kommer til å skje videre med Ødegaard denne sesongen, men det er ifølge det nevnte reglementet enklere å leie ut nordmannen til en annen spansk klubb.

Vraket fra landslaget

Martin Ødegaard har preget nyhetsbildet i Norge mandag. Tidligere i dag ble det også kjent at Per-Mathias Høgmo vraker Real Madrid-spilleren til privatlandskampen mot Hviterussland og VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland.

- Vi har tatt ut en tropp myntet på Tyskland. Martin Ødegaard spiller to kamper med U21-landslaget og får der nyttig kamptrening, sier Høgmo om utelatelsen av talentet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer