Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sportsdirektør Walter Mayer ute for livstid

Sportsdirektøren for langrenn og skiskyting i Østerrike, Walter Mayer, er utestengt for livstid av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

VG skriver at løperne Marc Mayer og Achim Walcher er utestengt i to år fra dagen deres anke ble avslått i idrettens internasjonale voldgiftsdomstol (CAS). Det betyr at de først blir klare for å konkurrere igjen i 2005.

Saken mot de tre ble tatt opp etter at man fant blodtilsølte instrumenter i huset østerrikerne leide i forbindelse med OL i Salt Lake City. Mayer og Walcher ble ofret og fratatt sine OL-plasseringer, mens Christian Hoffmann og Mikhail Botvinov gikk fri.

- Dommen må ses som den eneste logiske konsekvens av det som skjedde med de østerrikske løperne under OL, og den bastante straffen til treneren som sto bak blodmanipuleringen, synes jeg gir et veldig godt signal, sier skipresident Sverre K. Seeberg, som deltok på helgens styremøte i FIS i Stockholm.

På det samme møtet ble det bekreftet at den finske langrennsløperen Kaisa Varis er utestengt i to år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media