Sportsdirektøren gir Veelers skylden for urinkasting på Cavendish

Dramatikk på dagens tempoetappe.

 KASTET PISS PÅ:  Mark Cavendish fikk en tøff runde i tempoløypa på dagens etappe. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY
KASTET PISS PÅ: Mark Cavendish fikk en tøff runde i tempoløypa på dagens etappe. Foto: EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

(Dagbladet) Mark Cavendish var involvert i Tom Veelers' velt like før målgang i går. Supersprinteren slapp ustraffet fra hendelsen.

Flere har ment Veelers' velt var britens feil. Det samme budskapet har flere tilskuere langs dagens tempoetappe i Tour de France hatt.

Flasker med urin skal ha blitt kastet på briten på dagens tempoetappe. Det skriver BBC-journalisten Matt Slater på sin Twitterkonto.

- Jeg har nå fått bekreftet at det har blitt kastet urin på Cavendish under dagens etappe, skriver journalisten.

Britens lagkamerat Jerome Pineau skriver også om hendelsen på sin Twitterkonto. Omega Pharma-Quick Step-rytteren mener det er en skandale at noe slikt kan forekomme i Tour de France.

Foto: Skjermbilde gjengitt med tillatelse fra TV 2
Foto: Skjermbilde gjengitt med tillatelse fra TV 2 Vis mer

- Trolig var det noen tilskuere som ikke var fornøyd med hendelsen i spurten tirsdag som overvar onsdagens 33 kilometer lange temporitt. De skrek mot ham da han kom, og en idiot kastet urin over ham, bekreftet Patrick Lefevre i Omega Pharma-laget overfor AFP.

- Det var helt vanvittig
Lagets sportsdirektør, Brian Holm, har heller ikke fått mye fred de siste dagene grunnet alle kontroversene. Til proycling.no sa dansken at dagens episode har gått inn på sprinteren.

- Slik ting skjer vanligvis ikke i sykkelsporten. Jeg tror det skjedde fordi pressen pisket om stemningen. Etter at ha kom i mål var han litt forskrekket. Man merket at dette hadde gjort inntrykk. Det var ikke noe pent syn. Folk hadde skreket og ropt. Det var helt vanvittig, beskriver Holm.

Samtidig mener Holm at også Veeler, som veltet i gårsdagens spurt, må ta noe av skylda for episoden.

- Mange som er innenfor sykkelsporten og som har satt spurter, blant annet Robbie McEwen, mener Cavendish er helt uten skyld. Der er like mye Tom Veelers som legger seg ut til siden for å sperre for Mark. Men så snur man på det og fremstiller Mark som skurken og det er det inntrykket publikum får også. De man i realiteten kan takke for dette er pressen og Tom Veelers, fastslår Holm.

- Jeg er snill gutt
Edvald tok det rolig på dagens tempo for å spare krefter slik at den gule trøya til Chris Froome. Da TV 2 spurte hva nordmannen mente om urinkastingen mot Cavendish ble det klart at slikt ikke faller i god jord hos den sindige 26-åringen.

- Det er absolutt ikke fint gjort. Han vil jo ikke krasje ned folk med vilje, som det ble sagt i går. Synes folk burde se seg for gode til det, sa han.

Sportsdirektøren gir Veelers skylden for urinkasting på Cavendish

På spørsmål om han har opplevd noe slikt tidligere, mente han at han bestandig har oppført seg eksemplarisk, og derfor ikke ertet på seg tilskuernes vrede.

- Jeg har ikke opplevd noe liknende. Men jeg er jo som regel en snill gutt og har vel ikke gjort meg fortjent til det.

Turbulente dager
Det har vært noen turbulente dager for sprinteren fra Isle of Man. Velten til Tom Veelers var bare siste del av historien.

I forrige uke gikk Cavendish fullstendig over styr etter å ha tapt en spurt mot Andre Greipel, og tv-repporterne som sto utenfor lagbussen kunne høre hvordan han raste.
Dagens episode er med andre ord kun en fortsettelse av en mildt sagt spesiell Tour-opplevelse for Manx-ekspressen. Og er det en ting vi kan si sikkert, er det at det nok ikke stopper her.

Sportsdirektøren gir Veelers skylden for urinkasting på Cavendish