Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sportsforside vekker oppsikt

Idrettsverdenen hyller Charlie Hebdo.

 0-12:  Slik så forsiden til L'Equipe ut i dag.
0-12: Slik så forsiden til L'Equipe ut i dag. Vis mer

(Dagbladet): Terroraksjonen mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo kostet tolv menneskeliv. Ti personer i redaksjoner ble drept av gjernensmenn med automatvåpen, i tillegg til to politibetjente.

Idrettsverdenen har reagert med sjokk på gårsdagens handling, og det er varslet en rekke markeringer på franske idrettsarenaer.

Sent i går kveld møttes Lille og Evian i Ligue 1. I forkant av oppgjøret ble det holdt ett minutts stillhet til minne om de tolv ofrene. Rett etter markeringen startet publikum å synge på nasjonalsangen «Marseillaisen».


Det franske sportsmagasinet L'Equipes brukte er sportsutrykk på hele sin forside.

« Frihet - Barbari 0-12». Under er sjokkerte tilskuere tegnet inn, hvor en holder for øynene til et lite barn.

Forsiden har blitt gjengitt av en rekke aviser over hele verden i løpet av dagen.


På sosiale medier har en rekke idrettsprofiler kommet med sine støttemeldinger.

Den danske håndballprofilen Mikkel Hansen, som til daglig bor og spiller i Paris, uttrykte sin støtte på Twitter. Det samme har Eric Boullier, sjef for Formel 1-teamet McLarens gjort.

Den franske landslagsspilleren Antoine Griezmann, la ut et svart bildet med hashtaggen CharlieHebdo.

Lance Armstrong syklet inn til Tour de France-seier hele sju ganger i Paris. Senere har han blitt fratatt samtlige triumfer grunnet dopingbruk.

- Mine dypeste kondolanser går til de som er av rammet av skytingen i Paris. En av verdens fineste byer. ParisStrong, skriver den dopingtatte syklisten.