Sportskanal satte over til reklame da MH17-ofre skulle minnes under Newcastle-kamp

- Hvordan våger dere å sette over til reklame når det pågår en hyllest av to lojale Newcastle-fans, som mistet livet for det de elsket?

KRANSENEDLEGGELSE: Newcastles manager Alan Pardew og kaptein Fabrico Coloccini gikk opp på tribunen og la ned kranser til minne om John Alder og Liam Sweeney. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB Scanpix
KRANSENEDLEGGELSE: Newcastles manager Alan Pardew og kaptein Fabrico Coloccini gikk opp på tribunen og la ned kranser til minne om John Alder og Liam Sweeney. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): John Alder (63) og Liam Sweeney (28) var begge på vei til New Zealand for å følge favorittlaget sitt Newcastle. Men i luftrommet over Øst-Ukraina ble Malaysian Airlines-flyet de satt i skutt ned - og alle de 298 menneskene ombord omkom.

Ifølge klubben var Alder og Sweeney blant klubbens mest trofaste fans, og stilte ikke bare opp på alle A-lagskamper, men også reservelags- og ungdomskamper, skrev Newcastle på sin hjemmesider da de mottok den triste nyheten.

Under vennskapskampen på New Zealand i går kveld, mot Sydney FC, ble Alder og Sweeney mintes og hyllet av Newcastle før avspark.

Men det var tydeligvis ikke interessant for for den britiske sportskanalen BT Sports som sendte kampen.

MINTES: Newcastle la ned kranser for sine døde fans. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB Scanpix
MINTES: Newcastle la ned kranser for sine døde fans. Foto: AFP PHOTO / MARTY MELVILLE / NTB Scanpix Vis mer

For mens Newcastle-manager Alan Pardew og kaptein Fabricio Coloccini gikk opp på tribunen og la ned kranser på to tomme seter blant fansen, gikk kanalen til reklame.

Etter å ha sendt fem reklamer og én egenreklame, returnerte BT Sports tilbake til kampen da den gjensto 30 sekunder av det ett minutts stillhet som ble avholdt før dommeren blåste i gang kampen.

Newcastle-fansen er tydelig svært berørt av bortgangen av John Alder og Liam Sweeney. Utenfor hjemmestadion St.James' Park er det lagt ned et hav av blomster, og veldig mange Newcastle-drakter - til ære for fansene som ikke nådde New Zealand.

Twitter raser seerne mot BT Sports for å ha satt over til reklame, i istedenfor å vise kransenedleggelsen.

BERØRTE: Blomster- og drakthavet utenfor St. James' Park. Foto:   REUTERS / Nigel Roddis / NTB Scanpix
BERØRTE: Blomster- og drakthavet utenfor St. James' Park. Foto: REUTERS / Nigel Roddis / NTB Scanpix Vis mer

- Usmakelig at dere satte over til reklame da la ned kranser, skriver Daniel Back på det sosiale mediet.

- Hvordan våger dere å sette over til reklame når det pågår en hyllest av to lojale Newcastle-fans, som mistet livet for det de elsket?, spør David Grey kanalen på Twitter.

Newcastle vant kampen 4-0.

ETT MINUTT: Newcastle avholdt ett minutts stillhet til minne om sine avdøde fans før kampen mot Sydney FC. Foto: AP Photo / SNPA / NTB Scanpix
ETT MINUTT: Newcastle avholdt ett minutts stillhet til minne om sine avdøde fans før kampen mot Sydney FC. Foto: AP Photo / SNPA / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer