Ukraina-krigen:

Sportskjempene som er drept

Mer enn 50 ukrainske idrettsutøvere har blitt drept siden krigens start. I harde militære kamper eller som uskyldige, sivile ofre.

11 ÅR - DREPT: Kateryna Dyachenko, stortalent i rytmisk sportsgymnastikk, ble bare 11 år. Hun er en av mange idrettsutøvere som har mistet livet i krigen i Ukraina. Foto: Instagram/meschanenkova_n
11 ÅR - DREPT: Kateryna Dyachenko, stortalent i rytmisk sportsgymnastikk, ble bare 11 år. Hun er en av mange idrettsutøvere som har mistet livet i krigen i Ukraina. Foto: Instagram/meschanenkova_n Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag, den 4. juni, skulle Alexander Odintsov gifte seg med sin kjæreste Anastasia.

De kom aldri så langt. Alexander Odintsov ble drept i et slag i Luhansk-regionen 12. mai.

Omtrent på dagen da Odintsov skulle si ja til Anastasia for alltid, gravla hun sin kjæreste på kirkegården i Sumy. Hun sa farvel med en bukett roser.

Odintsov var mester i kampsport-disiplinen pankrasjon, vant EM og tok bronse i VM. Senest i desember tok han medalje i det ukrainske mesterskapet.

Den 24 år gamle kampsport-utøveren tjenestegjorde i en ukrainsk infanteribrigade. Han skrev kontrakt bare for få måneder siden.

I midten av mai ble han drept nær landsbyen Belogorivka i Luhansk-regionen.

- Han hadde en kjæreste, de skulle gifte seg den 4. juni. Han ville ha to sønner. Han håpet bare at alt skulle ordne seg, sa en slektning av Alexander i begravelsen, ifølge Suspilne.

Kateryna Dyachenko (11)

Hun var 11 år, en ener i rytmisk sportsgymnastikk - og ble bombet i hjel i Mariupol.

Kateryna Dyachenko var i huset der hun bodde med familien sin da et russisk prosjektil traff. Det var natta til 11. mars. Kroppen hennes ble funnet under ruinene av huset noen dager senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer