Ole Gunnar Solskjær, Manchester United

- Sportslig krise

Til tross for seier over Villarreal hagler kritikken mot Ole Gunnar Solskjær.

OVERTIDSHELT: Cristianp Ronaldo takkes av Ole Gunnar Solskjær etter at portugiseren reddet seieren mot Villarreal på overtid. I bakgrunnen Paul Pogba. Foto: REUTERS/Phil Noble
OVERTIDSHELT: Cristianp Ronaldo takkes av Ole Gunnar Solskjær etter at portugiseren reddet seieren mot Villarreal på overtid. I bakgrunnen Paul Pogba. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere minutter på overtid reddet Cristiano Ronaldo seieren på Old Trafford. Det skjedde etter at spanjolene tidvis herjet med Ole Gunnar Solskjærs menn i Champions League onsdag kveld.

- Det er sjokkerende å se Manchester United bli kjørt over av et lag midt på tabellen i La Liga. Det er sportslig krise, sa Morten Langli i pausen på TV 2, da sto det 0-0 etter full Villarreal-dominans.

- Sett det i ukevis

I 2. omgang sendte Paco Alcacer gjestene i ledelsen. Så snudde Manchester United kampen med et drømmetreff fra Alex Telles og Ronaldos overtidsscoring.

Langli mener Solskjær kan prise seg lykkelig over at David de Gea er tilbake på sitt beste nivå etter flere svakere sesonger.

- Men det skjuler ikke at resten av laget ikke fungerer. Vi har sett det i ukevis, de henger ikke sammen. De vinner bare fordi Villarreal er udugelige foran mål. Her må Solskjær rydde opp, slo TV 2-eksperten fast etter kampslutt.

ARRESTERER JOURNALISTEN: Ole Gunnar Solskjær var som vanlig i godt og spøkefullt humør da han møtte pressen. Video: Rødt Kort. Vis mer

Takket De Gea

I intervjuene etter kampen erkjente Solskjær at prestasjonen var for svak.

- Heldigvis hadde vi verdens beste keeper, sa han på pressekonferansen etter kampen.

Med poengtap ville Manchester United stått med bare ett poeng på de første to kampene. Etter at laget på pinlig vis tapte borte mot sveitsiske Young Boys i åpningskampen.

Det ville betydd trøbbel, og en mulig reprise av fjoråret for et Manchester United som røk ut i gruppespillet forrige sesong.

Det kunne også økt presset på Solskjær betraktelig, etter at laget tapte hjemme mot Aston Villa i helga.

- Forskjellen på uavgjort og seier er himmel eller helvete. Dette gir ro for Solskjær. Det er mye vanskeligere å argumentere mot suksess, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

Tøft program

Lørdag venter Everton på hjemmebane for Manchester United i Premier League.

Laget ligger på 4. plass, bare ett poeng bak serieleder Manchester City, men har foreløpig hatt et enklere kampprogram enn tittelrivalene fra samme by, samt Chelsea og Liverpool.

Etter Everton-kampen venter fire tøffe oppgjør. Da møter Solskjær Leicester, Liverpool, Tottenham og Manchester City på rekke og rad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer