Sportssjef frykter ikke mørketid etter elendig norsk VM-innsats

- Jeg forstår at folk vil ha medaljer.

 ELENDIG INNSATS:  Norge gikk et mesterskap uten medalje for første gang siden 2003. Ronny Nilsen  frykter ikke for framtida til norsk friidrett.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ELENDIG INNSATS: Norge gikk et mesterskap uten medalje for første gang siden 2003. Ronny Nilsen frykter ikke for framtida til norsk friidrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Andreas Thorkildsen sto for den beste norske plasseringen i friidretts-VM i Moskva med sin 7.-plass, og mesterskapet ga ingen norske medaljer.

- Jeg må fastslå at vi selvsagt hadde håp om medaljer, men denne gangen ble det med håpet. Men halvparten av våre ti utøvere klarte å kvalifisere seg for finaler, og det har bare skjedd to ganger tidligere i VM-sammenheng. Jeg synes også det er bra at vi hevder oss godt i løp, oppsummerte Ronny Nilsen over NTB.

Han tenkte på 8.-plassene til Jaysuma Saidy Ndure og Henrik Ingebrigtsen på 200- og 1500 meter. Det ble også to 13.-plasser på 5000 meter til Sindre Buraas og Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Selv om Norge ikke kom på medaljestatistikken, mente ikke sportssjef Nilsen at det var helsvart.

- Hva har skuffet deg mest?

- Jeg skulle vel gjerne ha sett at kappgjengerne hadde fått resultater, men 50-kilometeren er en nådeløs distanse, sa Nilsen. Erik Tysse måtte bryte med mageproblemer, mens VM-debutant Håvard Haukenes ble disket.

Fornøyd Ronny Nilsen mente Ndure hadde gjort en VM-innsats det var grunn til å være fornøyd med, selv om han fikk en fryktelig start på mesterskapet. Han skadet seg dagen før 100-meteren skulle starte.

- Jays fikk en forferdelig start, og det er vanskelig å si hvordan det har påvirket ham videre i mesterskapet. Men han løp seg fram til finale på 200-meteren, så jeg er veldig fornøyd med ham, sa Nilsen.

Han mente også at det ikke var mulig å gjøre noe for Grøvdal, som kom skadet inn i mesterskapet. Hun løp finalen på 5000 meter med store smerter.

- Jeg synes det var helt riktig av henne å stille opp, for hun har et godt apparat rundt seg med trener Knut Jæger Hansen i spissen. Nå tar hun en pause for å bli bra, sa sportssjefen.

Var nær Ronny Nilsen, som selv er gammel spydkaster, mente Andreas Thorkildsen hadde vært nær ved å lykkes, men stor fart i tilløpet og teknikken spiller ikke på lag. Dermed endte Thorkildsen opp med sitt første VM uten medalje siden 2005.

Nilsen er ikke redd for at norsk friidrett skal gå noen mørketid i vente.

- Vi satser på og prioriterer yngre utøvere, og i de siste årene har vi sendt veldig store tropper til aldersbestemte mesterskap. Det viser at det gror godt i norsk friidrett, men det tar tid å få fram gode seniorutøvere. Derfor må vi være tålmodige, sa Nilsen til NTB på avslutningsdagen for VM.

Sportssjefen gjorde også et poeng av at det kun var Andreas Thorkildsen som var inne blant de ti beste på årsbestelistene før VM startet.

- Jeg forstår at folk vil ha medaljer, men når vi ser på topplistene er det bare å slå fast at det er en tøff idrett vi driver, sa Nilsen. (©NTB)