Sportssjef i dansk avis vil ha Solbakken tilbake i FCK

København-klubben i krise.

TILBAKE TIL FCK: Ståle Solbakken har hatt motgang både i Köln og Wolverhampton etter å ha takket for seg i FC København. Nå vil nyhetssjefen i Ekstra Bladet ha nordmannen tilbake til den danske hovedstaden. Foto: Sam Bagnall / NTB Scanpix
TILBAKE TIL FCK: Ståle Solbakken har hatt motgang både i Köln og Wolverhampton etter å ha takket for seg i FC København. Nå vil nyhetssjefen i Ekstra Bladet ha nordmannen tilbake til den danske hovedstaden. Foto: Sam Bagnall / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): FC København har hatt en katastrofal start på sesongen. De helhvite står med tre strake tap, 2-6 i målforskjell og ligger aller sist i Superligaen.

Og allerede nå kommer kravene om at trener Ariel Jacobs må avskjediges. På avisa Ekstra Bladets hjemmeside skriver nyhetssjef i sportsredaksjonen, Rene Schrøder at belgieren må ut, og at Ståle Solbakken må ansettes i gamleklubben.

Under tittelen «Spark Ariel og ring til Ståle» argumenterer Schrøder for at det aller meste har gått galt i den danske hovedstadsklubben siden Solbakken takket for seg for to år siden.

«Gigantkrise» - Hvis jeg (meget teoretisk sett) satt i FC Københavns sportslige ledelse, ville jeg ikke tenkt meg om et øyeblikk. Jeg ville funnet fram Iphonen og tastet nummeret til treneren som kan snu den gigantkrisa laget befinner seg i: Ståle Solbakken, skriver han.

Rene Schrøder mener at FCK har gått nedover både resultatmessig og spillemessig siden nordmannen takket for seg, og at ingen av de tre trenerne siden - Roland Nilsson, Carsten V. Jensen eller Ariel Jacobs - har fått det til som sjef for de helhvite.

- Tre velkledde herrer, som kanskje har det best i observerende roller, og det er virkelig skremmende å se - og nå maler jeg med bred pensel - hvor langt det har vært mellom de oppløftene momentene, både i Superligaen og i europeisk fotball de siste to årene, skriver Schrøder.

Krydder - FCK-ledelsen bør stille seg selv spørsmålet: Hva er det Ariel Jacobs har bidratt med? Spillemessig har de det siste halvåret vært en katastrofe (og da hopper jeg lett over de elendige prestasjonene i Europa League for mindre enn et år siden). Defensivt og offensivt, skriver han videre.

Schrøder mener Solbakken kunne gjort ting bedre med bare sin tilstedeværelse.

- La FC Københavns fans få Ståle Solbakken tilbake til hovedstaden. Mannen vil med sin blotte tilstedeværelse bringe litt krydder, noen ideer og noe motivasjon inn i laget fra første trening, skriver han og avslutter med:

- Og oppe i Norge, sitter en mann uten jobb, og han kan vente tålmodig på hvem som faller først på kne: DBU (Det danske fotballforbundet) eller FCK.