Sportssjef Nilsen ville slutte etter åtte år. Nå tar han trolig ett til

Kan fortsette til over Rio-OL.

FORTSETTER TROLIG: Friidrettens sportssjef Ronny Nilsen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORTSETTER TROLIG: Friidrettens sportssjef Ronny Nilsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Etter åtte år som sportssjef i Norges Friidrettsforbund syntes Ronny Nilsen at nok var nok og sa opp. Nå er det mye som tyder på at han kommer til å fortsette til etter Rio-OL.

- Det er en hard jobb med mye trykk. Reisingen er ikke verst, for det er ikke så mye reising, men det går med mange helger. Det gjør det vanskelig å få nok tid med familien, forteller Nilsen til NTB.

Det har lenge vært klart at dette skulle være hans siste sesong, trodde alle. Den tidligere spydkasteren overtok jobben etter Ketil Tømmernes.

Tynn søkerliste Da søknadsfristen for Nilsens stilling gikk ut tidligere i år, var søkerlisten heller tynn. Friidrettsforbundet var i alle fall ikke fornøyd med kandidatene som hadde meldt seg.

Nå kan mye tyde på at Nilsen fortsetter.

- Jeg kan bekrefte at jeg har gitt beskjed til forbundsledelsen om at jeg kan vurdere å ta et år til. Dersom det blir aktuelt, skal jeg være med til etter OL i Rio, sier Nilsen.

Kontroversiell sjukampsak Det har vært noen kontroversielle saker han har måttet ta seg av i sin tid som sportssjef, og han fikk også én under VM da det viste seg at de opplysningene sportssjefen fikk fra Ida Marcussens trener Lukas Udelhoven viste seg ikke å være helt sanne.

Sjukjemperen fra Våg ved Kristiansand rapporterte via sin trener om deltakelse i et stevne i Sør-Korea like før VM, der hun skal ha hoppet 6,26 meter. Resultatet ga henne VM-billett. Nå viser det seg at hun ikke var med i noe stevne, og det var treneren selv som målte hoppet.

- Denne saken har vi tatt opp internt, og den kommer til å få konsekvenser for både Marcussen og Udelhoven, sier Ronny Nilsen til NTB. Han vil ikke gå nærmere inn på hva dette innebærer, men det kommer helt klart til å bli nye rutiner rundt uttak av utøvere til mesterskapene som følge av denne saken.

Marcussen endte på 25.-plass i sjukampen i Beijing og klarte ikke mer enn 5684 poeng. Hennes norske rekord fra 2007 er på 6226 poeng.

(NTB)