VED GODT MOT: Tom Hilde viste en tommel opp til Dagbladets fotograf, selv etter å ha fått konstatert brudd i ryggraden.  Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
VED GODT MOT: Tom Hilde viste en tommel opp til Dagbladets fotograf, selv etter å ha fått konstatert brudd i ryggraden. Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

Sportssjefen: - Tom er utrolig sterk

Mamma Tone var med sønnen til sykehuset.

(Dagbladet): Tom Hilde hadde maks uflaks da han falt stygt i finaleomgangen av åpningsrennet i Hoppuka:

24-åringen ble påført nakkekrage og kjørt til sykehus, der han fikk konstatert brudd i åttende ryggvirvel. Til alt hell ser det ikke ut at han har mistet førligheten i bein eller armer.

- Det er i hvert fall ikke mistanke om det nå. Han skal bli undersøkt av eksperter lørdag. Tom er i de beste hender. Vi er selvfølgelig glade for at vi har et system til å håndtere slike ting, sier sportssjef Clas-Brede Bråthen til Dagbladet.

Fysioterepeuten og landslagssjef Alexander Stöcl var begge og besøkte Hilde på sykehus fredag kveld. Det samme var mora hans, Tone, som sto på sletta og så på da sønnen skadet seg stygt.

- Fra mora til Tom har jeg ikke hørt annet enn at Tom er ved relativt godt mot. Tom er en utrolig sterk person, som forholder seg til realiteter. Han begynner ganske kjapt på veien tilbake, sier Bråthen.

Han forsikrer at Hilde nå er i de beste hender.

- Systemet vårt består av det beste medisinske apparatet som er tilgjengelig i norsk idrett gjennom Olympiatoppen. I tillegg er det et godt system rundt hoppuka, med eksperter overalt. Vi har også gode kontakter i mellom-Europa, som har stor kompetanse på dette området. Han blir undersøkt av en tysk ekspert fredag, sier sportssjefen.

- Hvordan påvirker dette de andre norske hopperne?

- Vi får se. Vi skal klare å bruke dette til å jobbe beinhardt videre for å levere det vi veit vi er gode for i Hoppuka. Vi har et veldig sterkt lag, med mange hoppere som kan være med og kjempe. Vi skal fortsette å være offensive og gode. Dette skal vi klare.

Bråthen fryktet umiddelbart at det var alvorlig da han så Hilde gå rundt.

- Jeg var redd det var alvorlig, for det så veldig stygtr ut. Jeg kommer ikke i farta på sist vi hadde en så alvorlig skade. Men vi har bygd opp et apparat for å håndtere sånne ting. Vi veit vi driver risikoidrett, sier han.

Hilde selv var ikke verre preget enn at han snakket med journalistene på sykehuset.

- Jeg ble for ivrig mot slutten av svevet. Da måtte jeg slå kontra, men det gikk så fort at jeg ikke fikk gjort noe. Først i sykebilen fikk jeg tid til å tenke på hva som hadde skjedd, sa han, ifølge NTB.