Magnus Moan takket nei til OL-plass

Sportssjefen håper Moan slår hardt tilbake

Kombinertsjef Ivar Stuan håper Magnus Moan er på plass i Seefeld igjen når den lille østerrikske byen ønsker velkommen til ski-VM i 2019.

TAKKET NEI: Magnus Moan blir ikke å se i OL. Kombinertsjefen håper å se ham sterkere tilbake. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TAKKET NEI: Magnus Moan blir ikke å se i OL. Kombinertsjefen håper å se ham sterkere tilbake. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Søndag ble en spesiell dag for Stuan da Moan endte opp med å takke nei til OL-plassen han fikk kort tid i forveien.

Moan overlot plassen sin til Magnus Krog etter uenighet rundt oppladningen til vinterlekene.

- Det har vært en veldig spesiell dag. Det startet med at vi hadde en lang dag i går (lørdag) med innstilling overfor Olympiatoppen, og så skulle det komme en pressemelding på formiddagen i dag (søndag), og det gjorde det. Jeg tok meg en liten skitur, for nå tenkte jeg at den jobben var gjort. Så kom det en helomvending som skapte en god del jobbing. Fristen for å melde på løpere var klokka 12, og den endringen kom i 12. time, for å si det sånn.

- Når kom beskjeden fra Moan?

- Vi fikk beskjed rundt kl. 10, og fra klokka 10.15 var det å snu om på alt.

Rakk ikke

Den rutinerte og meget medievante sportssjefen rakk ikke engang å informere løperne om avgjørelsen før de skulle i gang med to hopp i bakken på Seefeld-trippelens siste konkurransedag.

- Jeg burde ha sagt fra til løperne etter at de landet etter det andre hoppet, for det var da intervjuene kom, men da ble jeg dratt unna på noe annet, og da ble det som det ble. Vi ville ikke informere de underveis, verken Krog eller noen andre. Vi ville la dem gjøre det de skulle gjøre, og det var å hoppe på ski.

- Det skjedde litt for mange ting samtidig.

- Jan Schmid sier at Moan er en krevende type som lett lar seg påvirke av om ting går bra eller dårlig. Hvordan opplever du Moan?

- Jeg synes at Magnus Moan er en fantastisk idrettsmann. Det at han gir plassen til Krog er helt unikt. Det er fantastisk. Som alle toppidrettsutøvere som skal yte sitt beste, så kan de være spesielle, men Magnus er Magnus og all ære til han. Det er moro at det skjer ting i kombinert, og at det er noen som tør å stikke seg fram. Men så må også Moan følge de samme reglene som oss andre, og som han selv har vært med å lage.

Tyngre

Ivar Stuan hadde selv en samtale med Moan lørdag kveld.

- Han følte at det var tyngre å nå opp denne gangen enn det han gjorde før VM i Lahti. Da gjorde han en fantastisk jobb. Han var ikke kvalifisert til rennet i Lillehammer i desember, men så kom han til VM i Lahti og var med på to sølv med laget. Han var ikke sikker på om han ville klare å gjøre det samme igjen.

- Har han sagt noe om han går på en ny sesong?

- Det har vi ikke snakket om, men jeg håper virkelig at han gjør det. Jeg håper at han kommer hit til Seefeld neste år når det er VM her, for dette er favorittstedet hans utenom Trondheim og Byåsen. Jeg håper at han dukker opp her, og at han er klar for det som skjer resten av sesongen og det som skal skje neste sesong.

(NTB)