Sportssjefen i PSG slutter etter sommeren

Er utestengt hele kommende sesong.

FERDIG: I dag kom PSG med en melding om at Leonardo hadde sagt opp som fotballdirektør i klubben. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
FERDIG: I dag kom PSG med en melding om at Leonardo hadde sagt opp som fotballdirektør i klubben. Foto: AFP PHOTO / BERTRAND GUAYVis mer

(Dagbladet): I dag kom nyheten om at Leonardo trekker seg som fotballdirektør i den franske storklubben PSG.

I en pressemelding informerer klubben om at det er hans eget valg, og de benytter anledningen til å takke ham for det han har gjort for laget. Han gir seg etter sommerens overgangsvindu.

Tidligere i sommer ble det klart at brasilianeren ble utestengt fra fotballen i 13 måneder etter å ha dyttet en dommer under kampen mellom PSG og Valenciennes i mai.

I tillegg til den knallharde personlige straffen mot Leonardo, ble det også klart at PSG må starte neste sesong med tre minus-poeng etter episoden.

Leonardo gjorde det forrige uke klart at han ville anke avgjørelsen, og hevdet at han aldri dyttet dommeren, men nå har han altså takket for seg i klubben.

Under Leonardo har PSG gått fra å være en middelhavsfarer i Frankrike, til å bli en europeisk toppklubb. Om enn med noe hjelp fra en arabisk pengesekk. I året Champions League gikk de franske mesterne til kvartfinalen hvor de ble slått av Barcelona.