HELBOM: Tiril Eckhoff gikk først ut, men skjøt på seg hele sju strafferunder på dagens jaktstart og endte til slutt på en 17. plass. Marte Olsbu (t.h.) endte på plassen foran. Foto: Hans Arne Vedlog
HELBOM: Tiril Eckhoff gikk først ut, men skjøt på seg hele sju strafferunder på dagens jaktstart og endte til slutt på en 17. plass. Marte Olsbu (t.h.) endte på plassen foran. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Sportssjefen om Tirils kollaps: - Så dårlig at det ikke er vits å snakke om

- Kunne bikke begge veier.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tiril Eckhoff skjøt seg fullstendig bort på dagens VM-jaktstart og endte til slutt på en 17. plass.

Fossumjenta var med andre ord ikke i nærheten av å følge opp gårsdagens VM-gull i Holmenkollen. Tyske Laura Dahlmeier tok gullet foran italienske Dorothea Wierer og franske Marie Dorin-Habert.

Den norske sportssjefen, Morten Aa Djupvik, innrømmer at Eckhoffs kollaps ikke kommer overraskende etter gårsdagens opptur og påfølgende utladning.

- Kunne bikke begge veier - Tiril var med lenge i dag, men det ble tre runder på de tre første skytingene, og så er det på den siste skytingen det går galt. Tiril sier at hun ikke var helt på. Det er ikke veldig overraskende at det skulle komme en sånn dag. Det kunne bikke begge veier, sier han til Dagbladet.

- Det vi tar med oss er at Tiril var med helt til siste skyting. Den var så dårlig at det ikke er vits å snakke om. Tiril vet det selv. Hun hadde en stor opplevelse i går, legger han til.

Tiril Eckhoff forstår godt hva sportssjefen mener. Hun spøker samtidig med at planen var å gjøre det enda dårligere enn det Johannes Thingnes Bø gjorde det på jaktstarten i fjorårets VM etter å ha vunnet sprinten dagen før.

Markaneløperen havnet til slutt på 31. plass etter å ha skutt seg fullstendig bort.

- Burde ha gjort det - Jeg gjorde som Johannes gjorde i fjor. Jeg tenkte at jeg i hvert fall skulle slå ham, men det klarte jeg ikke, sier Tiril til Dagbladet og ler.

Dagbladet foreslo for Eckhoff at hun skulle ta en prat med Thingnes Bø i går kveld for å få noen tips, men det gjorde hun ikke, innrømmer hun i dag.

- Men jeg burde ha gjort det. Jeg skulle ha hatt deg som mental coach, sier hun til Dagbladets reporter og flirer.

Feil fokus Bærumsjenta er fornøyd med at hun hang med i medaljekampen på de første tre skytingene i ettermiddag, men innrømmer at fokuset ble feil før den siste skytingen, der hun bommet fire ganger.

- Det var en klassisk smell, det er vel det det heter. Fokuset mitt ble på blinken og så oppdaget jeg at mange hadde bommet. Det var ikke akkurat de riktige tankene før siste stående. Sånn er det i skiskyting, det er mye mentalt, sier hun.

Eckhoff innrømmer at gårsdagen preget det som skjedde i dag.

- Jeg sov ikke en dritt i natt, jeg fikk vel fem-seks timers søvn. Det var tøft å prøve å komme tilbake, men «shit happens», jeg faller ikke sammen av dette.

- Jeg prøvde så godt jeg kunne å nullstille. Jeg fikk hjelp også. Jeg føler at jeg gjorde alt som sto i min makt. Det var nok litt de tankene som kom før siste stå som ødela.

- Nå skal jeg bare koble av i morgen. Jeg skal ha mediefri. Det bestemmer jeg her og nå, sier hun og titter bort på Norges pressesjef Halvor Lea.

Brukbar laginnsats Marte Olsbu ble beste norske jente i dag. Sørlendingen endte på en 16. plass, etter å ha gått forbi Eckhoff etter 4. skyting. Fanny Horn Birkeland gikk seg opp fra 42. til 19. plass, mens Synnøve Solemdal gikk seg opp fra 35. til 24. plass.

Det gleder sportssjefen.

- Vi har i hvert fall god laginnsats i dag. Fanny går et godt løp i dag, men skyter dårlig på siste. Hadde hun fylt der, hadde hun kjempet om 6-7. plass. Synnøve går et brukbart løp, Marte også. Vi har fortsatt håp før stafetten, sier Djupvik til Dagbladet.

IKKE IMPONERT: Sportssjef Morten Aa Djupvik er ikke overrasket over at Tiril Eckhoff var preget på dagens jaktstart etter gårsdagens gulløp. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
IKKE IMPONERT: Sportssjef Morten Aa Djupvik er ikke overrasket over at Tiril Eckhoff var preget på dagens jaktstart etter gårsdagens gulløp. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer