Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sportssjefen sikker på at Bøkko fortsetter på landslaget

Men Bøkko selv har ikke bestemt seg.

TELLER PÅ KNAPPENE: Håvard Bøkko teller på knappene om han skal fortsette på skøyte landslaget i kommende sesong. Fredag tok han en sykkeltest på toppidrettssentret i Oslo.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TELLER PÅ KNAPPENE: Håvard Bøkko teller på knappene om han skal fortsette på skøyte landslaget i kommende sesong. Fredag tok han en sykkeltest på toppidrettssentret i Oslo. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Sportssjef Øystein Haugen er rimelig sikker på at Håvard Bøkko kommer til å si ja til å være med på skøytelandslaget.

- Jeg mener det opplegget vi kommer til å presentere for de aktuelle løperne i landslagsgruppene er så bra at jeg er rimelig sikker på at alle kommer til å si ja, sier Øystein Haugen til NTB.

Vi traff sportssjefen på toppidrettssenteret fredag. Der var en del av landslagsløperne på skøyter i ferd med sykkeltesting. Det er noe løperne gjennomfører hver vår som et ledd i å markere at en ny sesong har startet.

Håvard Bøkko var også på plass fredag.

- Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre kommende sesong, om det blir landslaget eller noe annet. Før jeg bestemmer meg endelig, må jeg være sikker på at det jeg bestemmer meg for er det riktige, sier Bøkko til NTB.

Han sier også at han skal gjennom flere møter, blant annet med skøyteledelsen.

- Problemet mitt er at jeg ikke kan ta sjansen på å kaste bort et helt år på noe som ikke virker, sier Bøkko, som legger til at det er alternativer til landslaget som han også vurderer.

Ingen stor forskjell

Det opplegget landslagsledelsen presenterer for kommende sesong, blir ikke stort annerledes enn det var før 2009/10-sesongen.

- De store linjene er de samme, men vi har fått inn Janne Hänninen som ny på trenersiden, og jeg tror nok han kommer med nye ting og innspill, sier Haugen. Han legger ikke skjul på at treningsmetodene nok kommer til å bli noe annerledes.

Sportssjefen sier videre at det er lagt et opplegg innenfor de økonomiske rammene som finnes, og selv om økonomien er en utfordring, kommer det ikke til å legge noen demper på aktiviteten.

- Slik situasjonen er nå kommer ikke økonomien til å sette noen grenser, men vi vet jo ikke hva framtiden vil bringe av askeskyer og finanskriser, sier sportssjefen.

Han sier at det jobbes kontinuerlig med å bedre forholdene, også på den økonomiske siden, men det er penger nok til å gjennomføre et solid sportslig opplegg.

- Det er blitt hevdet at løperne må betale en del utgifter selv. Det er ingen nyhet, for slik har det vært i den sesongen som nettopp var avsluttet også, og stipendier har vi ikke hatt i skøytesporten på flere år, sier Haugen.

En uke

Håvard Bøkko kommer i løpet av fredagen til å vite alt om skøyteforbundets opplegg. Da vet han hva han har, men dersom han velger å stå utenfor landslaget, vet han lite om hva han kan få.

- Jeg regner med at de fleste kommer til å takke ja til en plass på landslaget, og alternativet mitt til landslaget er å finne en treningsgruppe enten i Norge eller i utlandet. Jeg kan i alle fall ikke holde på alene, sier Bøkko.

Han er ikke så interessert i å snakke om noe opplegg med Peter Mueller, men han understreker at det er amerikaneren som alltid har vært treneren hans.

Håvard Bøkko sier til NTB at han stort sett har hatt det greit etter OL, men han innrømmer at OL-forberedelsene ble veldig spesielle, og han er enig i at den uroen som hersket gikk ut over prestasjonene hans.

- Jeg må ta en avgjørelse i løpet av en ukes tid, og i den kommer det til å bli mange møter, for det gjelder å finne ut hva som er best for meg selv, sa Håvard Bøkko på toppidrettssenteret fredag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!