Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sporty selskap hos kronprins-paret

22 toppidrettsutøvere invitert i middag. Se hvem!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nå er det neppe normalt med potetløp i kongelige selskaper. I motsatt fall vil det garantert bli tøff konkurranse hos kronprinsparet mandag kveld ...


Da får kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit nemlig storfint og ikke minst sprekt besøk på Skaugum. På en av sine såkalte temakvelder har det kongelige paret invitert en rekke toppidrettsutøvere til middag.

Kronprinsparet har fått hjelp av Olympiatoppen til utvelgelsen av gjestene, og sammen har de plukket ut et en forsamling som består av utøvere fra en rekke idrettgreiner.

Etter at noen har takket nei, blant annet på grunn av konkurranser, består gjestelista nå av 22 idrettstjerner.

- Kontakt med yngre miljøer

Informasjonsrådgiver ved Det Kongelige Hoff, Sven Gjeruldsen, sier kronprinsparet arrangerer slike middager jevnlig.

- Slike arrangement har kronprinsparet hatt flere ganger. Tidligere har gründere eller andre fra næringslivet vært på liknende tilstelninger, sier Gjeruldsen.

Informasjonsrådgiveren sier kronprinsparet ønsker å ha kontakt med yngre miljøer.

STORFINT VERTSKAP: Kronprinsparet har invitert 22 profilerte idrettspersonligheter til temakveld på Skaugum mandag. Liv Grete Skjelbred Poirée, Anette Sagen, Andreas Thorkildsen og Thor Hushovd er fire av de heldige.
STORFINT VERTSKAP: Kronprinsparet har invitert 22 profilerte idrettspersonligheter til temakveld på Skaugum mandag. Liv Grete Skjelbred Poirée, Anette Sagen, Andreas Thorkildsen og Thor Hushovd er fire av de heldige. Vis mer

- De inviterte gjestene redegjør gjerne litt for hva de driver med før alle spiser en middag, forklarer Gjeruldsen.

- Ærerikt

I tillegg til idrettsstjernene kommer blant andre idrettspresident Karl-Arne Johannesen og toppidrettssjef Jarle Aambø. Olympiatoppen setter pris på initiativet, som foreløpig er en engangsforeteelse.

- Folk synes dette er veldig ærerikt og hyggelig, det er tydelig at det er noe de har valgt å prioritere, sier Olympiatoppens pressetalsmann Halvor Lea, som sjøl skal i kongelig kalas.

image: Sporty selskap hos kronprins-paret
Hele Norges coronakart