Spøy, veltet, og beholdt ledelsen

Mens Bertolini tok 11.etappe i Giroen.

Veteranen Alessandro Bertolini tok sin første etappeseier i Giro dItalia onsdag. Giovanni Visconti beholder ledertrøya tross en stygg velt.

Visconti var involvert i en massevelt tre mil før mål og ble etter etappen sendt til røntgenundersøkelse etter å ha slått venstre albue og høyre hånd.

- Jeg ble syk og kastet opp under etappen. Lagkameratene mine skal ha æren for at jeg fullførte etappen. De holdt meg gående, sa Visconti og viste blant andre til verdensmester Paolo Bettini og Andrea Tonti.

Hovedfeltet med de fleste sammenlagtfavorittene fulgte nærmere fire minutter bak vinneren i mål på den 11. etappen. Dagen tilhørte den 37-årige veteranen Bertolini.

- Dette er en drøm som blir sann. Fra før har jeg en annenplass fra 2004. I dag fikk jeg endelig en etappeseier i Giro, sa Bertolini som er i sin 16. proffsesong.

- Jeg må takke laget mitt som ga meg frihet til å kjøre min egen sjanse.

Italieneren klarte å stikke av mot slutten av den 199 kilometer lange etappen da Fortunato Baleani gikk i bakken på brusteinen inn mot mål. Spanske Pablo Lastras tok annenplassen foran Baleani.

Det ble nok en gang utbryternes dag i Giro dItalia. Tettrioen syklet det meste av etappen i et femmannsbrudd, men de tre klarte å stikke fra opp den siste stigningen inn til Cesena.

Hektet av


Matthias Russ, som hadde annenplassen før onsdagens etappe, ble hektet kraftig av. Han tråkket i mål 22 minutter bak etappevinneren og raste nedover listene. Ny toer er Gabriele Bosisio, 5.50 minutter bak Bertolini.

Barloworld-syklisten Mauricio Soler, som vant klatretrøya i fjorårets Tour de France, sto av halvveis på etappen. Han pådro seg brudd i hånden da han veltet søndag og ga seg på grunn av smerter.

Spøy, veltet, og beholdt ledelsen

- Det var ingen vits i at han fortsatte. Vi ville se om han kunne fortsette, men han hadde vondt, og da var det ingen vits i å lide. Nå blir målet å få ham klar til Tour de France, sa teamsjef Claudio Corti.

(NTB)

SEIRET: Veteranen Alessandro Bertolini vant 11.etappe da ledende Visconti gikk i en stygg velt. Foto: AFP/SCANPIX
SEIRET: Veteranen Alessandro Bertolini vant 11.etappe da ledende Visconti gikk i en stygg velt. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer