Ole Gunnar Solskjær i språktrøbbel

Språkforvirring for Solskjær: - Underlig!

Engelskmennene stusser over nordmannens språkinnovasjon: - Dagens beste sitat!

SPRÅKTRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær forsøkte seg på et norsk uttrykk på pressekonferansen før kveldens kamp mot Chelsea. Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK
SPRÅKTRØBBEL: Ole Gunnar Solskjær forsøkte seg på et norsk uttrykk på pressekonferansen før kveldens kamp mot Chelsea. Foto: PAUL CURRIE/BPI/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Chelsea - Manchester United, kl. 20.30 på Viasport 1

- Dere vet den flaska med ketchup?, spurte Ole Gunnar Solskjær et samlet pressekorps, og ble møtt med en blanding av forundrede blikk og latter.

Manageren prøvde seg med en analogi da han skulle snakke om Alexis Sánchez' form, men engelskmennene hang ikke med i svingene.

- Dere vet den flaska med ketchup, men det kommer aldri. Når det plutselig kommer, er det veldig mye, prøvde han å forklare.

Solskjær snakket selvsagt om ketsjupeffekten - et uttrykk som er spesielt mye brukt i sportsverden, og som nordmøringen naturligvis har fått et forhold til gjennom et langt fotballiv. Ketsjupen kommer ofte i store mengder, og det samme er det med scoringer, er uttrykkets påstand.

- Dagens beste sitat

På norsk kan man skrive både ketchup og ketsjup, og det er et lånord fra det engelske språket. Sånn sett burde ikke Solskjærs analogi være så altfor fremmed for engelskmennene, men i britisk presse og på sosiale medier tuller man nå med nordmannens språkinnovasjon.

«Lost in translation» er et mye brukt engelsk uttrykk, og det var definitivt tilfellet her.

- Uvanlig!, skriver BBC om at Solskjær sammenlikner Sanchez med ei flaske ketsjup.

«Solskjærs underlige forklaring på Alexis Sánchez' problemer i Manchester United», er Independents overskrift etter pressekonferansen.

Også The Guardian har bitt seg merke i uttrykket, og skriver at dette kan være Sanchez' sjanse til å vise hva han duger til, nå som både Anthony Martial og Jesse Lingard sliter med skader. Rapporter fra England tyder imidlertid på at de to kan være tilbake tidligere enn først antatt.

På sosiale medier både ler man av og hyller Solskjærs analogi.

- 2019 er definitivt året for analogier, skriver United-fan, Mark Goldbridge.

- Dagens beste sitat, mener programleder, Emma Conybeare, som også har lagt ved en illustrerende video.

Har troa på Sanchez

Alexis Sánchez har slitt helt siden han kom til Manchester United fra Arsenal for litt over et år siden.

Det har ført til at klubbens best betalte spiller sjelden starter fotballkamper. Chileneren står med ett mål og tre assists på 14 kamper i Premier League denne sesongen. Kun seks ganger har han vært på banen fra start.

Sanchez var en av Premier Leagues desidert beste spillere for kort tid siden, og Solskjær har ikke gitt opp å få angrepsstjernen tilbake i godt gammelt slag.

- Jeg synes han er en veldig god spiller, han er veldig talentfull. Men det er bare så mye man kan sette seg ned, snakke om og forandre, forteller nordmannen.

- Hvis han bare kan få et mål, tror jeg det vil utløse selvtillit i han. Det er det det handler om. Det er en veldig god spiller der, konstaterer han.

I kveld kan Sanchez få en ny sjanse til å bevise hva han duger til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer