Sprakk til sølv

Selv med to strafferunder gikk Norge til sølv på skiskytterstafetten i VM i dag.

(Dagbladet.no): Det så så lyst ut da Halvard Hanevold gikk Norge til tet etter første etappe på dagens skiskytterstafett. Feilfri skyting, og god fart i sporet la grunnlaget for det mange på forhånd trodde skulle bli en ny norsk jubeldag i Oberhof.

Langrennsfenomenet Lars Berger startet også bra. Selv med ett ekstraskudd på liggende ledet han klart inn på stående skyting.

Men når Ricco Gross skyter feilfritt, og Lars Berger bruker alle ekstraskuddene og ender med to strafferunder blir det vanskelig å vinne en VM-stafett. Tyskerne ga aldri fra seg forspranget, og vant egentlig som de ville på hjemmebane.

- Det blir to runder på Lars, og det er litt uheldig, sier trener Roger Grubben til NRK.

Bjørndalen i form

Egil Gjelland reparerte noe av skaden på tredje etappe, og sendte Norge og Ole Einar Bjørndalen ut på fjerdeplass. Bjørndalen sto side om side med Hviterussland og Russland på siste stående. Da viste Bjørndalen hvor rå han er på standplass.

Feilfri skyting ble fulgt opp med superfart i sporet. 800 meter ut fra siste skyting var duellen om sølvet avgjort i Norges favør. Og bare for å strø ekstra salt i russiske og hviterussiske sår kom Raphael Poiree og knep bronsen.

- Summa summarum er vi godt fornøyd med dagen, sier Grubben.

  • Tyskland brukte bare to ekstraskudd på 40 blinker. Norge brukte til sammenligning åtte ekstraskudd, og gikk to strafferunder.
GIKK NORGE TIL SØLV: Ole Einar Bjørndalen viste form før fellesstarten søndag.