Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Språktrøbbel for Lange

Flere ganger har Rune Lange sett intervjuer med seg selv på trykk i tyrkiske aviser. Det pussige er at Lange har forbud mot å snakke med journalister, og aldri har blitt intervjuet av avisene. - Det er mye oppspinn i pressen her, sier Lange til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune Lange har hatt en litt trøblete start på profftilværelsen i Trabzonspor. I løpet av de første to og en halv månedene i Tyrkia har Lange spilt fem av seks seriekamper for klubben. Det har resultert i en scoring, og kritikk fra trener Giray Bulak i tyrkisk media.

Nettstedet Onefootball meldte i dag at Lange kan være på vei til den spanske andredivisjonsklubben Tenerife. For Lange er Tenerife-interessen ukjent.

- Det kjenner jeg ingenting til. Jeg har bare vært her to og en halv måned, og er innstilt på å spille videre her.

Den første tida i Tyrkia bodde Lange på hotell før han midlertidig flyttet inn i en leilighet i påvente av å flytte inn i nytt hus.

- Jeg har holdt på å flytte inn i huset den siste uka. Huset er på tre etasjer, og ligger i et avskjermet område med 24 andre hus like ved sjøen. På området er det svømmebasseng og egen basketbane, sier Lange.

Sliter med spillesystemet

Språkproblemer og nytt spillesystem har gjort den første tida i Tyrkia vanskelig for den tidligere Tromsø-spissen.

- Jeg snakker ikke noe særlig tyrkisk, og bare tre av lagkameratene snakker engelsk. Det gjør det ikke lett å skjønne hva som skjer på taktikkmøter og i kampsituasjoner. Det har også vært uvant å spille med så tett markering. Alle spiller markeringsorientert i Tyrkia. Det er uvant å ha en spiller i ryggen hele tida. Man får veldig liten tid på seg, sier Lange som også har opplevd å se intervjuer av seg sjøl på trykk uten at han har snakket med avisene.

- Det står om oss i avisene hver eneste dag. Tre-fire ganger har jeg sett intervjuer av meg på trykk uten at jeg har snakket med noen journalister. Det er mye oppspinn i pressen her. Vi har forbud mot å snakke med tyrkiske journalister. Etter hver kamp blir to spillere plukket ut for å være med på pressekonferanse. Det er den eneste muligheten vi har til å snakke med journalister, sier Lange.

Følger Rosenborg

Lange var på vei til Rosenborg før han endelig bestemte seg for å satse på profftilværelse i sydligere strøk. Lange er imponert over Rosenborgs prestasjoner i Champions League, men angrer ikke på at han valgte Trabzonspor.

- Nei, jeg står for det valget jeg har gjort. Men jeg følger selvsagt med på hvordan det går med Rosenborg i Champions League. Jeg håper de går videre.