Språktrøbbel lurte Kristoff og Nordhaug

Visste ikke om skandalebussen.

FULLSTENDIG KAOS: Denne bussen satt fast i målseglet og rytterne nærmet seg. De fikk først beskjed om at målgangen ble flyttet tre kilometer, men så fikk de løs bussen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FULLSTENDIG KAOS: Denne bussen satt fast i målseglet og rytterne nærmet seg. De fikk først beskjed om at målgangen ble flyttet tre kilometer, men så fikk de løs bussen. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

BASTIA (Dagbladet): Alexander Kristoff syklet inn til en imponerende 2.-plass på den første etappen av Tour de France i ettermiddag.

Men til tross for nordmannens fantastiske Tour-debut, er den store «snakkisen» både i Norge og resten av verden lagbussen som ble sittende fast i målbanneret her i Bastia.

Da rytterne bare hadde 15 kilometer igjen av etappen, ble nemlig lagbussen til Team Orica Green Edge sittende bom fast.

Flyttet målområdet Og mens feltet nærmet seg i rasende fart, sleit arrangøren med å finne ut av hvordan de skulle få bussen ut av knipa uten at metallkonstruksjonen falt ned på mållinja.

Det ble først bestemt at mållinja skulle flyttes tre kilometer fram, men den beslutningen ble seinere omgjort.

Det fikk verken Alexander Kristoff eller Lars Petter Nordhaug med seg. De to nordmennene visste nemlig fint lite om dramaet som utspilte seg i målområdet mens de syklet mot den faststående bussen.

- Jeg visste ingenting om busskaoset. Det kan være at de har sagt det på italiensk på lagradioen, men det fikk jeg ikke med meg uansett, sier Alexander Kristoff.

Den andre Tour-debutanten, Lars Petter Nordhaug, hadde altså det samme problemet:

FOR HØY: Det tok lang tid å få løs bussen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FOR HØY: Det tok lang tid å få løs bussen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Vi fikk bare høre på øret at det var noe med målområdet, så jeg tror de som så på TV fikk med seg mer enn oss. Særlig fordi de snakker på nederlandsk på team-radioen. Det jeg skjønte, var at det var noe styr, sier Nordhaug.

Tappet ut lufta Arrangøren kjørte inn en truck for å få bussen løs, men trikset de til slutt lyktes med, var å tappe ut det meste av lufta i dekkene, slik at bussen kunne rygge ut uten å dra med seg hele målbanneret.

Det gjorde at dramaet var over bare minutter før rytterne kom inn på oppløpssiden.

Da Team Belkin-Nordhaug får høre at det var en lagbuss som hadde satt seg fast på mållinja, bare ler han:

- Sinnssykt. Det høres hektisk ut. Det kunne jo vært veldig farlig uten radio. Da hadde den grønne bussen blitt rød, tror jeg, sier han.

FORSØKTE MED TRAKTOR: Det hjalp lite. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FORSØKTE MED TRAKTOR: Det hjalp lite. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer