Spraymaler banen før storkampen i Amazonas

- Sjokkerende og uansvarlig, sier FIFPro.

DET SKAL IKKE STÅ PÅ FARGEN: Gresset, og de omkringliggende jordflekkene, skal være grønt når England møter Italia til VM-kamp i Manaus. Action Images / Lee Smith
DET SKAL IKKE STÅ PÅ FARGEN: Gresset, og de omkringliggende jordflekkene, skal være grønt når England møter Italia til VM-kamp i Manaus. Action Images / Lee Smith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• VM direkte: Få siste nytt og last ned VM-programmet(Dagbladet): Da det ble klart at fire VM-kamper skal spilles i Manaus, midt i tjukkeste Amazonas, håpet nok de fleste å slippe unna. Temperaturer på over 30 grader, skyhøy luftfuktighet og en lang flytur til den nordvestlige delen av Brasil er bare noen av ankepunktene. 

Men det er nå engang sånn at åtte lag blir pent nødt til å spille én av sine gruppespillkamper på Arena da Amazonia: Italia og England møtes der i morgen kveld. I tillegg skal også oppgjørene Kamerun - Kroatia, USA - Portugal og Honduras - Sveits spilles i Manaus. 

Sveits-sjef Ottmar Hitzfeld var allerede i januar svært kritisk til å måtte møte Honduras i regnskogen. 

Uansvarlig - Jeg synes det er på grensen til uansvarlig at vi er nødt til å spille fotball midt i jungelen, sa Hitzfeld den gangen. 

De siste dagene har det også vist seg at gressmatta på arenaen er alt annet enn i toppstand.

- Vi startet med en nødplan for å redde banen og bedre den så mye som mulig, men jeg tror ikke den blir i god stand til helga, sier banesjef Carlos Botella, ifølge The Guardian. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer