Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League: Chelsea - Middlesbrough 3-0

Spredde beina, ble ydmyket og rykket ned da Chelsea nærmest avgjorde gullkampen

Tre ganger gikk ballen mellom beina til Brad Guzan og i mål. I 90 minutter måtte Middlesbrough-fansen lide. Nå er nedrykket et faktum. Snart er seriegullet det samme for Chelsea.

MER JUBEL: Bare urealistisk teori kan hindre Chelsea i å bli seriemestere i Premier League. Foto: NTB Scanpix
MER JUBEL: Bare urealistisk teori kan hindre Chelsea i å bli seriemestere i Premier League. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Chelsea - Middlesbrough 3-0 (2-0)

(Dagbladet): Det var ikke det at kveldens Premier League-kamp på Stamford Bridge ga noen overraskende svar, men dette var likevel kvelden som ga fotballtilhengere av engelske lag flere definitive svar.

Chelseas 3-0-seier over Middlesbrough betyr blant annet følgende:

* Middlesbrough rykker ned til Championship etter bare én sesong i Premier League i denne omgang. Med to kamper igjen å spille er det sju poeng opp til Swansea på sikker plass. Dermed er det ikke lenger noen tvil: Middlesbrough blir med Sunderland ned.

* Chelsea sikret så godt som seriegullet med kveldens seier. Etter West Hams gavepakke og seier over Tottenham på fredag, gikk Antonio Contes menn kl. 22.49 i kveld opp i en sjupoengsluke med tre kamper igjen å spille. Det er helt urealistisk å tro at blåtrøyene kan rote bort dette. Det er nok å minne om kampprogrammet:

TUNG KVELD: Brad Guzan slapp inn tre baller mellom beina da Middlesbrough rykket ned i kveld. Foto: NTB Scanpix
TUNG KVELD: Brad Guzan slapp inn tre baller mellom beina da Middlesbrough rykket ned i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chelsea har West Bromwich, Watford og Sunderland igjen - hvorav to av tre kamper er på eget gress - og trenger bare å vinne én av disse for å fjerne all tvil om hvor seriegullet havnet. Tottenham har tøffere kamper igjen i Manchester United hjemme, før Leicester og nedrykkstruede Hull venter på bortebane.

Spenningsmomentet i Premier League handler nå om hvilket lag som blir med Middlesbrough og Sunderland ned til Championship og hvilke to lag som får representere England i Champions League i likhet med Chelsea og Tottenham.

Overkjøring fra første minutt

Forventningene om enveiskjøring ble hørt på Stamford Bridge. Marcos Alonso fyrte av et skudd i tverrliggeren allerede etter to minutter og satte standarden. Eden Hazard serverte Cesc Fabregas like etter, men spanjolen viste i det 23. spilleminutt at han trives bedre som servitør enn som avslutter.

Diego Costa derimot forsyner seg gjerne grovt av fatet og satte ballen iskaldt mellom beina til Middlesbroughs reservekeeper Brad Guzan etter halvspilt 1. omgang. Dermed ledet vertene på eget gress, og oppgaven virket enda vanskeligere for de nedrykkstruede gjestene.

SCORET IGJEN: Forsvarsspiller Marcos Alonoso jublet for en ny nettkjenning hjemme mot Middlesbrough. Foto: NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Forsvarsspiller Marcos Alonoso jublet for en ny nettkjenning hjemme mot Middlesbrough. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Elleve minutter senere ble ledelsen doblet. Cesar Azpilicueta fant landsmann og forsvarskollega Alonso, som skjøt via Guzan, mellom beina igjen og i nettet. Ny Chelsea-jubel på Stamford Bridge. Et nytt steg mot nedrykk for Middlesbrough.

Mellom beina for tredje gang

Etter 65 minutter ble sterk pessimisme til resignasjon da Fabregas nok en gang norterte seg for en målgivende pasning og Boro-keeper Guzan nok en gang måtte se at ballen gikk mellom beina hans og i mål.

Mer sjeldent var det imidlertid at det var Nemanja Matic som jublet for scoring. Midtbanegiganten scoret faktisk sitt første mål på Stamford Bridge i karrieren. Festen var komplett for vertene. Ydmykelsen var det samme for gjestene.

Resten av kampen ble en fest for Contes gullgutter, selv uten nøkkelspiller og midtbaneanker N'Golo Kanté. I stedet kom Chelsea-legenden John Terry inn på banen i det 84. minutt og fikk et etterlengtet gjensyn med fansen. 36-åringen ble hyllet og fikk jubel for hver eneste ballberøring.