FELT: Tre aviser er felt i en tysk domstol etter å ha spredt usannheter om Michael Schumacher etter skiulykka for ett og et halvt år siden. Foto: AP Photo/Steve Holland)
FELT: Tre aviser er felt i en tysk domstol etter å ha spredt usannheter om Michael Schumacher etter skiulykka for ett og et halvt år siden. Foto: AP Photo/Steve Holland)Vis mer

Spredte usannheter om Schumachers tilstand. Nå er magasinene felt i domstol

Lang vei tilbake for Formel 1-stjerna.

(Dagbladet): Etter at Formel 1-verdenens kanskje aller største stjerne var innblandet i en skiulykke og ble stygt skadet, har interessen rundt hans tilstand vært stor.

Kanskje i overkant stor. Nå har nemlig tre tyske kjendismagasin blitt felt i en domstol for å ha spredd falsk informasjon om Schumacher. Det skriver Süddeutsche Zeitung. Magasinene det dreier seg om er Freizeit-Revue, Freizeit-Spaß og Bunte.

- De har krenket hans privatliv, og han har vært et objekt for spekulasjoner og betraktninger, skriver avisa.

Det er Schumachers kone Corinne som har stevnet avisene.

Etter den tragiske ulykka lå Schumacher i koma i lang tid, og skal være betraktelig redusert. For ett år siden, rett etter at han våknet fra koma, var han i stand til å kommunisere, men kun med øynene. Agenten avslørte i mai i år at det stadig går framover med 46-åringen.

Men tiden etter ulykka har altså vært preget av et sterkt ønske om å få informasjon om den tidligere Formel 1-gigantens tilstand. Et halvt år etter ulykka skal legejournalene hans ha blitt stjålet og forsøkt solgt.

Samtidig skal det altså ha blitt spredt usannheter om tyskerens tilstand. Nå er synderne felt.