- Sprek som en 17-åring

- Espen Haug er 34, men sprek som en 17-åring, mener Ham-Kam-trener Ståle Solbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet): Da kampen mot Bodø/Glimt var over, løp Ståle Solbakken ut på banen og omfavnet veteran Espen Haug.

I går dominerte den tidligere VIF- og Lyn-strategen på Ham-Kams sentrale midtbane. Han løp som en fole, orket mye og tilrettela med gjennombruddspasninger til de hissige flankekollegene på midtbanen - Marius Gullerud og Petter Vaagan Moen.

Haug var også mannen som ranet ballen fra Cato Hansen og satte i gang angrepet som sjokkerte Glimt og avgjorde kampen - bare 28 sekunder inn i andre omgang.

- Like god som før

- Ståle har rett. Beina mine er like kjappe nå som de var for ti år siden. Og jeg merker nå hvor mye morsommere det er å spile i Tippeligaen enn i 1. divisjon, sier Haug, som er i sin tredje sesong med Ham-Kam.

Han debuterte i den øverste divisjonen for Strømmen som 18-åring i 1988. Seinere spilte han en årrekke i Vålerenga før han havnet i Lyn.

- Da Lyn satset på en annen, gikk jeg til Ham-Kam. Det har jeg ikke angret på, sier Haug.

- Utnyttet korridorene

Ståle Solbakken strålte som - ja, nettopp - ei sol etter Ham-Kam første tippeligatriumf siden nedrykkssesongen 1995.

- Vi visste at Glimts spillestil vil føre til ledige korridorer på deres forsvarsflanker. Dem var vi flinke til å benytte - mye takket være Espen Haugs våkenhet og pasningsfot, mente Solbakken.

I sin vellykkede comebacksesong ni år etter nedrykket, er Ham-Kam foreløpig ubeseiret med tre uavgjorte og én triumf.

I går ble seieren sikret ved hjelp av matchvinnere i begge ender - og Haug midt på.

Fire punkter

Seieren overrasket ikke Solbakken, som før kampen hadde notert følgende fire punkter på en plakat og stiftet den fast til dusj-døra i garderoben: 1. Tempo i forflytninger, 2. Kynisme. 3. Duellkraft. 4. Best m/ball.

- Punkt én gikk strålende. Kynismen var det så som så med. Vi kunne med fordel spilt mer kynisk da Glimt presset på for 1- 2. Det straffet seg nesten at vi ikke var flinke nok til å klinke ballen opp og bort, mente Solbakken.

- Duellkraft hadde vi nok av. Mange regner Ham-Kam som et duellag, men de skal vite at dagens midtbanekvartett har en snittvekt på 60 kilo. Så jeg var nødt til å terpe på dette punktet.

- «Best med ball» da?

- Det tok han med bare for å få det til å se pent ut på plakaten! Gliste spissveteran Geir Frigård.

- Det stemmer ikke, protesterte Solbakken.

- Vi skulle være bedre enn Glimt med ballen. Vi lyktes periodevis.

Før seriestart tippet Solbakken Lyn og Vålerenga ned i 1. divisjon. Det trekker han ikke tilbake: - Jeg liker å stjele nattesøvnen fra Kjetil Rekdal, ler Ham-Kam-sjefen.

<B>NY VÅR I TIPPELIGAEN: </B> Espen Haug er nå i gang for sine fjerde tippeligaklubb. Det gjør veteranen for tida så godt at Ham-Kam-trener Ståle Solbakken løp ut på banen og gratulerte ham umiddelbart etter at 2- 0-triumfen i Bodø var et faktum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer