Sprekere Petter

Petter Solberg får nye hestekrefter og superdekk i Rally New Zealand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sprekere motor og et nytt supergrusdekk blir Petter Solbergs svar på tiltale i Rally New Zealand neste helg.

Nordmannen anslår en motorforbedring på mellom fire og fem hestekrefter siden sist i Rally Mexico. Subarus rallyteam lanserte den flunkende nye Imprezaen i Mexico for en snau måned siden. Rallyet etter er en enda bedre utgave på plass.

- Sånn må det nesten bli på dette nivået. Vi får nytt utstyr som koster vanvittig mange penger, men som relativt sett gir lite tilbake, sier Petter Solberg til NTB.

Ny oljepumpe, forbedret turbo, nytt eksosanlegg og enkelte datajusteringer skal sørge for at Solberg får full speed 16. til 18. april. Det skal til sammen tyne ut fire-fem hestekrefter ekstra.

I tillegg får Subaru et helt nytt grusdekk fra sin italienske dekksponsor. Etter suksessen i Mexico - der Solberg fikk fem minutter og 40 sekunder i tidsstraffer og likevel kjørte fletta av konkurrentene - mener dekksponsoren svaret er funnet.

- Vi får et dekk som er av samme type som det vi kjørte med i Mexico, men det er en bredere utgave som er raskere. Jeg har testet det alt og merket god forbedring, hevder den norske rallystjernen.

Subarus offensiv er svar på tiltale på konkurrentenes nye bilpark. Erkerival Sebastien Loeb stiller med en ny Citroén Xsara, mens Mexico-vinner Markko Märtin får ny Ford Focus i New Zealand.

- Jeg har hørt at Citroén har store forbedringer. Ford er lure og holder kortene tett til brystet, så den bilen aner jeg ingen ting om, sier den regjerende rallyverdensmesteren.

Loeb har vunnet to av tre VM-runder i år. Märtin stakk av med den siste seieren da VM-toeren fra i fjor måtte bryte i Mexico. Duoen leder VM sammenlagt. Solberg har 7.-, 3.- og 4. plass så langt og er på 5. plass, sju poeng etter. Det gjenstår 13 VM-runder.

- Jeg er nødt til å vinne hver gang. Det presset legger jeg på meg selv. I New Zealand er det likt; jeg må vinne for å henge med i VM, forteller 29-åringen.

(NTB)

RASKERE NÅ:</B> Petter Solberg kjørte raskest av alle i Rally Mexico, men tapte seieren på tidsstraff. I New Zealand stiller v-mesteren med en enda bedre bil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer