Sprekker dere igjen, Tyrkia?

10 desperate grunner til at Bosnia redder Norges EM-drøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ja, det ser mørkt ut for norsk EM-deltakelse i Sveits og Østerrike neste år. Etter tapet mot Tyrkia ligger vår EM-skjebne i Bosnias hender. De må ta poeng fra Tyrkia i heksegryta i Istanbul i morgen, samtidig som Norge må gjøre jobben mot Malta.

At Bosnia har tapt sine fire siste kamper gir ikke akkurat grunn til stor optimisme. Heller ikke at lagets nest fremste målscorer i EM-kvaliken, Zlatan Muslimovic, er uaktuell grunnet skade.

Eller er det ikke så farlig?

Det er flere grunner til at Norge ikke kommer til EM enn at de faktisk gjør det. Men så lenge det er håp nekter i hvert fall Åge Hareide og spillerne å kaste inn håndkleet.

Det gjør Dagbladet.no også. I mild desperasjon har vi funnet 10 grunner, med litt godvilje, til at Bosnia kan gi oss den nødvendige hjelpen.

For slik fotballen har blitt vil det ikke være noen bombe om Bosnia klarer ett poeng i Istanbul.

1. Tyrkia sviktet da det gjaldt som mest i forrige EM-kvalik

I kvaliken til EM 2004 ble de gruppetoer bak England, men møtte veggen i play-off mot Latvia. Latvierne vant hjemmekampen 1-0, og dermed måtte Tyrkia vinne returkampen hjemme i Istanbul - ikke ulikt hva de (forhåpentligvis) må gjøre nå. Men Latvia greide 2-2, og kvalifiserte seg til EM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer